3 juli 2020 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

Sleepbootdagen van start (video)

Geplaatst op: 10 mei 2018

Tekst en video Erik Driessen, foto's Jan van Kleef

Een oorverdovend lawaai om klokslag 12.00 uur: alle eigenaren van de Nationale Sleepbootdagen laten van zich horen, de klokken van de hervormde kerk klinken en burgemeester Bilder laat ook nog eens een flinke scheepstoeter zijn gang gaan. Er kan geen misverstand over bestaan: de Nationale Sleepbootdagen zijn officieel van start.

In de uren daarvoor kwam de bedrijvigheid in Zwartsluis al langzaam op gang. Zoeken naar parkeerplaatsen is nog niet nodig, maar de eerste bezoekers zijn er al. Ze bekijken de sleepboten, lopen over de kermis of kijken bij de Marine en andere kramen. Bovendien is voor de opening een concert van Voorwaarts te beluisteren, voor het eerst sinds met de nieuwe dirigente, die nog maar twee weken aan het korps uit Zwartsluis verbonden is. De muziek van onder meer Abba klinkt uitstekend.

Dan is het langzaam tijd voor de opening bij de fietsbrug. Drie sleepboten varen door een mooie vlag, waarna burgemeester Kobes uiteindelijk de weg vrij mag maken. Aan de andere kant komen andere hoogwaardigheidsbekleders, waaronder burgemeester Bilder, voormalige burgemeesters van Zwartsluis en Zwartewaterland en gedeputeerde Van Hijum van de provincie Overijssel.

De rest van de dag  bestaat uit veel activiteiten, waaronder optredens van onder meer Ancora en ’s avonds de verlichte avondvaart.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “Sleepbootdagen van start (video)”

  1. jan schraa schreef:

    gedeputeerde????? wie zijn dat??????????

Aquaservice