27 april 2024 Gebruikers online: 57
Agenda
Active creations

In Memoriam: Driek de Goede

Geplaatst op: 27 mei 2018

Foto Henk Kuik

“Volgend jaar word ik zeventig jaar. Als ik dat aan mensen vertel, kijken ze me altijd ongelovig aan”, zei Driek de Goede donderdag in een interview met Zwartsluis Actueel. Ondanks dat hij minder bij zijn levenswerk Tamek aanwezig was, zat hij nog vol plannen en in ieder geval vol levenslust. Afgelopen nacht overleed de bekende Sluziger aan een hartstilstand.

Het interview met Zwartsluis Actueel was vanwege zijn afscheid als hoofdsponsor van DESZ. De club waarvoor hij veel heeft betekent en die hem zaterdag een prachtig afscheid bood. Ook bij andere voetbalclubs in de regio was sponsor en mens De Goede een graag geziene gast. Uit Genemuiden en Staphorst komen berichten van ontsteltenis over de plotselinge dood van de ondernemer.

Driek de Goede werd geboren als zoon van een sleepbootkapitein die keihard werkte en in het weekeinde sliep en naar DESZ ging. “Ik wil rijk worden…”, zei de jonge Driek al tegen zijn vader en hij hield woord. Niet om te baden in rijkdom, maar om te delen. En delen kon De Goede. Als sponsor, als vriend, als inwoner van Zwartsluis, als familieman enĀ als clubman. Was het niet met steun of hulp, dan deelde hij in verhalen. Niemand kon zo vertellen of speechen als Driek de Goede.

Geboren met ‘een kop vol verstand’ bouwde hij een bedrijf met meerdere vestigingen in de regio op. Zwartsluis bleef hij echter altijd trouw. Daar kende iedereen hem, en zelf kende hij ook iedereen. En dat ging gerust een paar generaties terug. “Je moeder was een Elbers….dan zijn we in de verte nog familie via de familie Van Veen…”, zei hij donderdag nog. In het gesprek vertelde hij ook over zijn sportieve activiteiten. Met een glimlach als het over zijn loopbaan als voetballer of scheidsrechter ging, serieuzer als het over zijn activiteiten bij Fytac ging.

De Goede maakte mede daardoor donderdag een gezonde indruk. Hij keek uit naar het afscheid bij DESZ, al had hij geen idee wat hem te wachten stond. “Zelf heb ik een paar mensen uitgenodigd, onder meer de hoofdsponsoren van Staphorst en Genemuiden…”, zei hij. Het werd een prachtig afscheid volgens velen. Niemand kon bevroeden dat het woord afscheid een dag later een bizarre bijklank zou krijgen. “Niets minder dan een middelmatig leven: je moet hoogtepunten en dieptepunten meemaken”, zei hij donderdag nog.

Met Driek de Goede verliest Zwartsluis een van zijn meest markante inwoners.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice