17 mei 2024 Gebruikers online: 69
Agenda
Active creations

Welfare verder onder vlag van De Nieuwe Schans

Geplaatst op: 7 juni 2018

Welfare Zwartsluis gaat verder als Welfare de Nieuwe Schans. Het Rode Kruis heeft besloten om na veertig jaar te stoppen met Welfare. Ook de afdeling Zwartsluis zag geen toekomstmogelijkheden meer voor de activiteiten in De Schans en De Toesebolte. De vrijwilligers zorgen dat oudere en gehandicapte medemensen bezig worden gehouden met creatieve activiteiten en handwerktechnieken, zoals borduren, breien en haken.

De contactpersonen Cobi Marsman-Dekker en Hanna Lassche hebben Stichting De Nieuwe Schans gevraagd om te kijken of er mogelijkheden waren om onder deze vlag de activiteiten te kunnen voortzetten. Op basis van de statuten zijn er geen belemmeringen. Het plaatselijke notariskantoor Elan Notarissen heeft er ter controle ook naar gekeken en vond het ‘bij uitstek een binnen de statuten passende werkgroep’.

Er is een reglement opgesteld. Dit wordt maandagmiddag 11 juni om 14.00 uur in De Schans door de contactpersonen van de werkgroep ‘Welfare De Nieuwe Schans’ samen met het stichtingsbestuur ondertekend.

Met het voortbestaan van de Welfare in Zwartsluis blijft er de mogelijkheid om ouderen en mensen met een beperking of met weinig sociale contacten te begeleiden bij creatieve activiteiten. Iets wat de welfaregroep en het stichtingsbestuur belangrijk vinden om zich voor in te zetten. De officiële ingangsdatum onder de nieuwe naam is 1 juli 2018.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice