2 mei 2024 Gebruikers online: 44
Agenda
Active creations

DESZ sluit af met Familiedag

Geplaatst op: 23 juni 2018

Tekst en foto's Henk Kuik

Zaterdag heeft DESZ het seizoen 2017-2018 afgesloten met de traditionele “Familiedag”. Een tachtigtal ouders/kinderen/verwanten waren naar de Cingellanden gekomen om op deze dag in familieverband allerlei spelletjes te spelen. In vergelijking met vorige seizoenen was dit een lager aantal deelnemers.

De organisatie had in de voorafgaande week aan de afsluiting nog getracht meerdere families naar het sportpark te krijgen, wat helaas mislukte. Wél waren een aantal deelnemers in alle vroegte afgereisd per trein uit Leeuwarden, kwamen er een paar leden op de fiets uit Belt Schutsloot en hadden een aantal leden een weekend naar Texel een week uitgesteld om toch maar aanwezig te zijn.

Voordat er met de spelen aangevangen werd kon er van een zeer verzorgd ontbijt genoten worden.

Op een drietal velden waren een aantal spelletjes uitgezet, zoals o.a. schieten op een aantal gestapelde vuilnisbakken, behendigheid aan de bal, doelschieten en glijden over een met zeep en water glad gemaakt zeil en was er dit jaar ook weer de traditionele hindernisbaan, maar dan in een andere vorm dan afgelopen jaren. Onder de toeschouwers o.a. Jeroen van den Berg en Rob Nugter, die al afscheid hebben genomen, maar door hun aanwezigheid blijk gaven van hun belangstelling.

In de middagpauze was er voor iedere deelnemer wat te eten en na de middag de strijd om de penaltybokaal en een plezierige afsluiting op het terras.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice