19 mei 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Active creations

Esmée van der Kamp bouwt Bedford om tot foodtruck

Geplaatst op: 28 juni 2018

Tekst en foto: Teunie Rijfkogel

Aan de keuken wordt nog hard gewerkt, maar de bijbehorende foodtruck van het nieuwe cateringbedrijf VI.ES goed van Esmée van der Kamp (23) is al helemaal klaar voor het festivalseizoen. De verbouwing van de oude Bedford uit ’67 kostte veel tijd, maar het resultaat mag er zijn: een prachtige felgekleurde foodtruck waarmee ze op festivals de lekkerste wraps gaat serveren. Afgelopen weekend stond ze voor het eerst op het Foodtruck Festival in Ruinerwold. Dat was spannend, maar tot haar grote verbazing vormde zich een lange rij voor haar kraam. Voor ze het wist… was ze helemaal uitverkocht. 

Al van kleins af aan was Esmée gek op koken. Dikwijls was ze in de keuken te vinden waar ze de lekkerste dingen bereidde. Naarmate de jaren vorderden, begon ze echter van een eigen bedrijf te dromen. Ze volgde de studie Ondernemen detailhandel aan het Deltion College en schreef een ondernemersplan dat de docenten zó goed vonden, dat ze ermee aan een ondernemerswedstrijd meedeed. Ze won de wedstrijd, maar het plan belandde in de ijskast. Esmée: “Ik heb diverse baantjes in de horeca gehad en de laatste jaren was ik actief in de mode, maar de mode had ik wel gezien. Eerst had ik het plan om een lunchroom te starten, maar dat zou een enorme investering zijn. Op een gegeven moment kwam het ondernemersplan weer tevoorschijn en toen besloot ik dat ik het ging doen. Ik ging een cateringbedrijf oprichten.”

Momenteel legt ze de hand aan de laatste werkzaamheden in de keuken. “Ik wil niet alleen op festivals staan, maar ook lunches klaarmaken voor bedrijven. Ik denk dat daar in Zwartsluis behoefte aan is. Er zijn weinig opties om iets anders te halen dan patat. Daar wil ik op inspelen. Ik richt me op wraps, broodjes en catering, met of zonder truck.” Verder vindt ze de kwaliteit van het eten belangrijk. “Ik ga voor gezond en vers. De groenten haal ik bij de Groentemannen en de sausjes, zoals pesto en aioli, maak ik helemaal zelf. In sausjes uit de winkel zit vaak veel suiker, in de mijne niet. En of je nu graag vlees eet of vega, voor beide groepen heb ik keus.”

Esmée hoopt dat haar bedrijf haar fulltime werk op gaat leveren en dat ze na verloop van tijd zelfs iemand aan kan nemen om haar bedrijf verder uit te bouwen. De oude Bedford camper, die vroeger zelfs nog dienst heeft gedaan als ambulance voor het Rode Kruis, is er in ieder geval helemaal klaar voor. “Met de foodtruck kan ik al op pad, maar bedrijven die gebruik willen maken van de cateringservice moeten nog heel even geduld hebben tot de keuken helemaal af is. Via mijn socialemediakanalen zal ik laten laten weten wanneer ik begin met de catering.”

Facebook: https://www.facebook.com/viesgoed/

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice