30 april 2024 Gebruikers online: 39
Agenda
Active creations

Zwartsluis in het teken van sloeproeien

Geplaatst op: 6 september 2018

Ook dit jaar organiseert sloeproeivereniging Zwartewater de Zwartewaterrace.  De start van de 15 km lange route vind plaats voor de Kolksluis aan de Handelskade. Hierna wordt er richting Genemuiden geroeid. Vervolgens sturen de stuurlieden de sloep via het centrum van Zwartsluis richting Hasselt, waarna er gefinisht wordt in de Kolksluis.

De Zwartewaterrace staat bekend als een gezellig evenement waarin elk jaar een groot aantal sloepen vanuit het hele land roeien over het prachtige Zwartewater. Het evenement wordt dit jaar voor de 19e keer gehouden en de organisatie verwacht net als voorgaande jaren veel bezoekers en deelnemers.

Deze 15 kilometer lange sloepenrace start om 12 uur  bij de Kolksluis. Bij de start zullen vele teams en gastheer Zwarte-Water in de sloepen Twister en Salland aanwezig zijn. Maar roeiers vanuit het hele land weten de race te waarderen en doen ook dit jaar in grote getale weer mee.

Naast een DJ staan er op de Handelskade televisies opgesteld waarop de race live te volgen is. De sloepen passeren de Kolksluis twee keer. Kortom voor toeschouwers is er genoeg te zien.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice