31 mei 2020 Gebruikers online: 32
Agenda
Active creations

Wandelpelgrims kunnen het Christoffelpad op

Geplaatst op: 8 september 2018

Burgemeester Bilder kreeg zaterdag bij de start van Open Monumentendag in Hasselt het eerste exemplaar van wandelroutekaart Christoffelpad. Dat is een ruim veertig kilometer lange wandeling door Zwartewaterland en langs Sint Jansklooster en Vollenhove. Volgens Thea Paassen van Marketing Oost is er nu al veel belangstelling voor de route.

De wandelroute is een initiatief van TIP Hasselt en Marketing Oost dat op veel enthousiasme stuitte. De andere toeristische informatiepunten in Zwartewaterland en de plaatselijke horeca haakten bijvoorbeeld ook aan. Ad Vundum in Hasselt en d’ Olde Soldoat in Genemuiden hebben bijvoorbeeld speciale pelgrimsmenu’s en ook het Boerendiekhuus en De Pieper Horizon bedienen de gasten met pelgrimsmaaltijden.

De tweedaagse wandeling voert door eeuwenoude landschappen en langs monumenten die onder meer herinneren aan het bedevaartverleden van Hasselt. Al eeuwenlang bezoeken pelgrims Hasselt waarna ze soms doorlopen naar Santiago de Compostela. De naam van de wandeling is genoemd naar Christoffel, de beschermheer van de reizigers. “De Grote Kerk van Hasselt heeft de grootste en mooiste muurschildering van Christoffel in Europa”, verduidelijkt Wim Zwitser van TIP Hasselt.

Hij zei dat zaterdag in de katholieke kerk van Hasselt. Dat is de plek van de zogenoemde Heilige Stede, de plek waar bedevaartgangers al eeuwenlang heen gingen. Zwitser wees ook op de verbinding die Hasselt met twee andere heiligen heeft: Stephanus en Jacobus. Bovendien beschikt het stadje over buitengewoon veel religieus erfgoed. Ook daar leidt de wandeling langs.

Buiten Hasselt wachten dan de natuur en de landschappen. “Bezoekers van onze gemeenten zijn altijd onder de indruk van al het moois dat we hebben. Ik hoop dat deze wandeling nog meer mensen trekt”, zegt burgemeester Bilder, die onlangs zelf al een deel van de route heeft gelopen. Wandelaars die op pad gaan halen onderweg stempels op in Zwartsluis, Vollenhove en Genemuiden. In Hasselt ronden ze de route af. De kaart is onder meer verkrijgbaar bij TIP Hasselt in het oude stadhuis.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice