2 mei 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

Veel ‘blauw’ in De Schans

Geplaatst op: 26 september 2018

Foto's Jan van Kleef

Stichting De Nieuwe Schans was woensdagavond niet verrast door de hoge opkomst voor het optreden van het IJssellands Politie Mannenkoor uit Zwolle in Woonzorgcentrum De Schans. In de wandelgangen hadden al velen aangegeven het koor te willen zien en te horen in gala-uniform. Tijdens concerten vinden de koorleden het belangrijk zich gepast te kleden. ‘Vandaar dat wij altijd optreden in gala-uniform.’

Wolterien Koerhuis opende de avond met een welkomstwoord. Zij wees erop, dat er vanavond niet ‘meer blauw op straat, maar meer blauw in De Schans’ was. En om dit te onderstrepen was de sfeerverlichting in de zaal op de kleur blauw gezet. Dirigent Riekus Hamberg vertelde, dat de naam van het koor oorspronkelijk het Zwols Politie Mannenkooor was, maar door reorganisaties is ‘Zwols’ gewijzigd in ‘IJssellands’.

Het koor heeft een gevarieerd repertoire en zong vooral licht klassieke muziek, enkele negro spirituals en gemakkelijk in het gehoor liggende muziek. Hierbij ontbrak een Nederlandse potpourri met meezingers niet.  Rond negen uur werd de mooie muziekavond afgesloten met een warm applaus. Het koor bood twee politieboeken aan voor de bibliotheek in De Schans.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice