Agenda
Active creations

Pegasus bekert verder na thriller

Geplaatst op: 10 oktober 2018

De mannen van volleybalvereniging Pegasus won dinsdagavond een zinderende bekerwedstrijd van VV Urk. Dankzij deze overwinning is Pegasus een ronde verder in de beker.

In de eerste set spatte de stress van het veld. Gehaast spel, van de Sluzigers, zorgde voor veel fouten in de passing en zo ontstond er te weinig druk op de defensie van Urk. Dat leidde tot prima aanvalsspel van de Urkers. De set werd eenvoudig binnengehaald door Urk.

In de tweede set begon Pegasus niet veel beter en werd er weinig direct gescoord. Rally’s duurden onnodig lang en daarbij trok Urk vaak aan het langste eind. Toch bleef Pegasus redelijk in de buurt van de Urkers maar de set was niet meer te redden.

Bij de regionale bekerwedstrijden wordt er gespeeld om wie het eerst 3 sets heeft gewonnen. Dus de derde set was alles of niets voor de heren uit Zwartsluis, en dat leek lang op niets uit te draaien. Bij een 23-20 achterstand leek de wedstrijd beslist. Maar dankzij vechtlust en een flinke dosis support van de wisselspelers, wist Pegasus deze set om te draaien en toch nog te winnen.

De vierde set liep een stuk beter voor Pegasus. De serve was stabiel en zorgde direct voor druk op de defensie. De spelverdeler van Urk maakte een wat vermoeide indruk en kon de aanvallers niet meer optimaal benutten, terwijl het blok van Pegasus net warm begon te draaien. Het geloof was terug, en de Sluzigers waren vastbesloten om deze set naar zich toe te trekken. En dat lukte overtuigend!

Zoals vaak in het volleybal is een vijfde set een wedstrijd op zich. Hierin word uithoudingsvermogen en zenuwen flink op de proef gesteld. Zo begon de vijfde set in een licht voordeel voor Urk. Een paar mooie aanvallen en slimme punten zorgden ervoor dat Pegasus aan een inhaalslag moest beginnen. Na de veld rotatie bij 8-5 voor Urk ging het gelijk op richting 11-11.

Daarna was er een kort momentum voor Pegasus dat zich met een tweetal killblocks en een goede serve op matchpoint zette, maar Urk gaf niet op een kwam snel terug op 14-14. Matchpoint werd het deze avond niet voor Urk,  maar bij 15-16 wel voor Pegasus. En drie keer is scheepsrecht dachten de Sluzigers! Vanuit een mooie floatserve ketste de bal ver buiten het veld, en was de winst voor Pegasus.

Dankzij deze overwinning dringt Pegasus door naar de tweede ronde en kan vanaf nu ook 3e divisie clubs loten.
Vrijdag gaan de mannen voor de competitie uit naar Fama in Smilde, 21.30 start wedstrijd.