30 april 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

Kolksluuszangers treden op in De Schans

Geplaatst op: 14 november 2018

Tekst en foto Roel Huls

Met muziek van eigen bodem werden de bewoners van Woonzorgcentrum De Schans Zwartsluis dinsdagavond getrakteerd op een optreden van De Kolksluuszangers. Het schipperskoor onder leiding van dirigent Marinus Schoonewelle zong bekende zeemansliederen. Een ‘muziekfestival’ dat deed denken aan de gloriedagen van de Hollandse zeevaart van weleer.

Nieuw op het programma waren de liederen ‘The Rose of Allendale’ en ‘Rio Grande’. Ook werd het door het koor zelf geschreven Schanslied tijdens het 50 jarig jubileum van het Woonzorgcentrum in 2017 uit volle borst gezongen. Het zorgde voor een gezellige en sfeervolle avond.

Het ‘geweldige’ optreden van het koor werd rond negen uur afgesloten met een dankwoord door Wolterien Koerhuis. Zij riep iedereen op donateur te worden van de Stichting De Nieuwe Schans. Deze week hebben de donateurs de jaarlijkse Nieuwsbrief op de deurmat gekregen, waarin veel informatie en mooie foto’s staan van de afgelopen periode. Alle reden om de activiteiten voor het ‘kloppend hart van Zwartsluis’ te blijven steunen met een financiële bijdrage.

Donderdagavond 15 november is er ‘s avonds om half acht een optreden van ‘De Jonkvrouwen’ onder leiding van Flip Jonkman met ‘Songs van Toen’.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice