6 juli 2020 Gebruikers online: 38
Agenda
Active creations

ZvZ sterk op Overijsselse Kampioenschappen

Geplaatst op: 26 november 2018

De afgelopen twee weekenden werden in de categorie Junioren, Jeugd en Senioren de Overijsselse A- Kampioenschappen korte baan gezwommen in zwembad Het Ravijn te Nijverdal. ZvZwartsluis verscheen met 10 zwemmers aan de start. Er werd hard gezwommen, wat resulteerde in een flink aantal PR’s, medailles en NJJK startbewijzen. In totaal keerde ZvZwartsluis met 9 keer goud, 11 keer zilver en 4 keer brons huiswaarts.

ZvZwartsluis reed met de zwemmers Daan Jansema, Julian Hansman, Martijn Sam, Rick Smelt, Anna Klomp, Annejen Smelt, Féline Sam, Kim Schraa, Myrthe Dorgelo en Juliëtte Jansen richting Nijverdal. Féline won goud op de 400m vrije slag,  50m en 100m rugslag, 100m vlinderslag en  400m wisselslag. Kim werd eerste op de 50m rugslag, 50m en 100m vlinderslag. Myrthe wist op de 400m wisselslag als snelste aan te tikken. Daarmee zijn zij op deze afstanden Overijssels Kampioen. Daan veroverde drie keer zilver. Zes zilveren medailles waren er voor Féline en Myrthe mocht het zilver twee keer in ontvangst nemen. Tot slot was er een bronzen medaille voor Anna, Myrthe, Kim en Feline.

Startbewijzen NJJK
Naast medailles konden er ook startbewijzen voor het NJJK (Nederlandse Kampioenschappen voor Junioren en Jeugd) van 14, 15 en 16 december 2018 worden gehaald. Kim voldeed met een tijd van 32.89 op de 50m vlinderslag aan de limiet. Féline wist voor vier afstanden de limiet te halen, waarvan de landelijke toptijd van 1.15.42 op de 100m rugslag in het oog sprong. Op de 50m vrije slag zwom zij nog een uitlooplimiet, wat betekent dat zij voor deze afstand op de reservelijst staat.

Persoonlijke records
Ook de persoonlijke records zijn het vermelden waard. Anne wist op maar liefst zes afstanden haar snelste tijd te verbeteren, wat bewijst dat zij op de weg terug is. Juliëtte zwom vier keer een PR, waarbij zij op de 50m vrije slag in een tijd van 29.66 voor het eerst onder de 30 seconden dook. Rick wist op al zijn zes afstanden zijn oude tijd te verbeteren, met als uitschieter een PR van 11 seconden op de 400m vrije slag in 5.28.01. Ook Martijn zwom op al zijn drie afstanden een PR. Tot slot wist Julian zijn tijd op 200m vrije slag te evenaren en zwom Annejen met 6.15.57 een mooie race op de 400m wisselslag.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice