Active creations

Drie DESZ-teams kampioen

Geplaatst op: 1 december 2018

Tekst en foto's Henk Kuik

Deze zaterdag is een topdag geworden voor de jeugdafdeling van DESZ met drie behaalde kampioenschappen in de najaarscompetitie van de KNVB.

Het eerste kampioenschap werd door de pupillen van DESZ JO12 behaald in Hoogeveen tegen de plaatselijke De Weide. De kampioensbeker werd aldaar uitgereikt door de kersverse voorzitter van DESZ Jitse Antuma.

Om twaalf uur stonden de pupillen van DESZ JO 11-3 op het kunstgrasveld voor hun wedstrijd tegen Alcides JO11-2 uit Meppel. Aangezien Staphorst dezelfde morgen had verloren was het team bij aanvang van de wedstrijd al kampioen, al wisten ze dat niet. Het werd nog spannend toen de gasten op 0-1 kwamen. In de tweede helft van de wedstrijd werd de stand gelijkgetrokken en 1-1 was ook de eindstand. Een weer kon Antuma aan de bak. Samen met bestuurslid Robert Jan de Vries werden spelers, staf en sponsor Henk van de Haar van Snoopers in het zonnetje gezet.

In een zeer spannende wedstrijd werd DESZ JO17-1 kampioen tegen Steenwijkerwold/Willemsoord JO 17-1. Na op voorsprong te zijn gekomen in de eerste helft werd de tweede helft een thriller. Na gelijkgekomen te zijn kwamen de gasten op een 2-3 voorsprong en dreigde het kampioenschap uit beeld te zijn. Met een veerkrachtig einde van de wedstrijd werd de stand gelijkgetrokken en uiteindelijk werd de 4-3 overwinning over de streep getrokken.

Zoals Robert Jan de Vries memoreerde was het 27 jaar geleden dat er een B1 (JO17) kampioen geworden was. Weer kon de kampioensbeker uitgereikt worden.