13 augustus 2020 Gebruikers online: 40
Agenda
Active creations

Schaakuitslagen

Geplaatst op: 12 december 2018

Op 11 december 1964, 54 jaar geleden, wordt, de dan al beroemde Amerikaanse soul en gospelzanger Sam Cooke ( King of Soul) neergeschoten in een obscuur hotel. De hoteleigenares, die Cooke neerschoot, verklaarde dat ze dat deed uit zelfverdediging omdat hij haar bedreigde. Hij had halfnaakt de deur van haar kantoor ingetrapt op zoek naar een meisje dat er met zijn kleren vandoor was gegaan. Het meisje, Lisa Boyer, verklaarde dat hij haar wilde verkrachten. Journalist Peter Guralnic kwam er pas jaren later achter dat het een uit de hand gelopen diefstal was. Lisa Boyer was een vrouw die zich liet oppikken door mannen, en hun wijs maakte dat ze pas seks zouden hebben als de mannen zich grondig wasten. Waren ze in de badkamer dan ging ze er met hun kleren en hopelijk ook hun portemonnee vandoor.

Ondanks dit drama opende Jan Wiers tegen Ebo Bos. Beiden nog steeds grote bewonderaar van Sam Cooke. Het gebeurt wel eens dat ze tijdens hun schaakpartij uit volle borst Sittin’ in the sun zingen, even zingen alleen uit volle borst mee, totdat de wedstrijdleider ingrijpt. Het werd een spannende partij en deze ging tot de 25e zet gelijk op. Ebo had het initiatief maar verloor langzaam maar zeker de controle over de partij. Op de 30e zet verloor Ebo een kostbare pion en kon Jan naar zijn overwinning werken, hetgeen geschiedde.

Klaas-Jan v.d. Vinne nam het tegen Joas Tiggelaar op. Joas liet zich op de 9e zet verrassen wat hem een pion kostte en even later nog een toren. Desondanks probeerde hij Klaas-Jan te overrompelen door hem schaakmat te zetten, maar kwam net een zet te kort en gaf even later op.

Jaap Russchen ontmoette Henk Terpstra. Henk deed zijn tegenstander al snel onnodig een stuk cadeau. Even later was het Jaap die, ook onnodig, een stuk terug schonk. Zo was het evenwicht hersteld en werd het een spannende partij! Jaap zijn stukken kwamen wel steeds beter te staan en na een lange strijd moest Henk zich toch gewonnen geven.

Wim Jurgens nam het tegen Willem-Pieter v.d. Berg op. In een boeiende partij, waarbij beiden kansen hadden, was het Willem-Pieter die een penning van Wim met loper op paard en dame over zijn ‘schaakhoofd’ zag. Dit leverde Wim een paardje op. In het eindspel wist Wim nogmaals via een penning een toren tegen een loper te ruilen en werd het voor Willem-Pieter steeds lastiger. Toch lag er een remise voor de hand, maar Willem-Pieter ruilde zijn ‘swingende dame’ voor die van Wim. Dit had hij niet moeten doen want dan was de kans groot dan het toch remise was geworden en nu ging Wim er met de winst vandoor.

 

”Menigeen weet niet hoe rijk hij is, tot hij merkt, welke rijke mensen nog van hem stelen”

Friedrich Nietzsche

Duits dichter en filosoof

Leefde van: 1844-1900

Kijk ook eens bij: www.svhetzwartewater.nl

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice