28 april 2024 Gebruikers online: 45
Agenda
Active creations

Flesseninzameling Niels en Jos ook in Zwartsluis

Geplaatst op: 17 december 2018

In een week tijd is Zwartewaterland in de ban geraakt van de (flessen)inzamelactie van Niels en Jos Buter uit Hasselt. De actie werd al uitgebreid naar Genemuiden en inmiddels hebben diverse bedrijven uit Zwartewaterland de handen ineen geslagen en wordt er op donderdagavond 20 december (tussen 18.00 uur en 21.00 uur) en op vrijdagmorgen 21 december van 8.00 – 12.00 uur een busje op pad gestuurd om de flessen bij de mensen en bedrijven op te halen.

De ChristenUnie Zwartewaterland ondersteunt deze actie door te inventariseren waar de flessen opgehaald mogen worden: “We vinden het mooi dat deze actie inwoners van Zwartewaterland in beweging zet en verbindt. We ondersteunen deze actie graag op deze manier.” Geïnteresseerden kunnen op zwartewaterland.christenunie.nl doorgeven dat ze lege flessen of kratjes hebben klaarstaan.

Dat de bedrijven in Zwartewaterland de actie van Niels en Jos massaal beginnen te steunen, bewijzen de financiële giften en activiteiten wel. Zo is op 22 december in een van de Hasselter cafés een avond waarbij gasten liedjes tegen betaling liedjes kunnen aanvragen en weer afzeggen. De actie van Niels (6) en Jos (4) is voor de Radiomarathon die jaarlijks in Hasselt in café Onder de Luifel gehouden wordt. Dit jaar is het doel om onderzoek naar medicijnen voor stofwisselingsziektes te bevorderen. Op de slotdag van de marathon zal Jochem van Gelder namens Stichting Energy4all het opgehaalde geld in ontvangst nemen. Naast de flessenactie zelf, komen er veel donaties binnen via zwartewaterlandhelpt.nl/niels en ondersteunen diverse bedrijven de actie door extra activiteiten en bijdragen.

Niels heeft zelf, net als zijn anderhalf jaar jonge tweelingzusjes, een stofwisselingsziekte die hem regelmatig zeer beperkt. Zo werd alle drie de kinderen vlak voor – en na – het opzetten van de actie opgenomen in het ziekenhuis. Inmiddels zijn ze weer thuis gelukkig. Voor ouders Gerard en Corliena is het hartverwarmend om te zien hoe goed de actie loopt: “Niels kwam zelf met het idee om iets te doen voor het goede doel van de Radiomarathon. Dat het zo goed zou gaan lopen, hebben we nooit durven dromen. Financiële bijdragen, grote aantallen lege kratjes bier van particulieren en keten, bijdragen van cafés en eetgelegenheden uit Hasselt en enorm veel lege flessen van veel verschillende mensen en vanuit de school van onze kinderen. Het is gewoon ongelooflijk mooi!”

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice