3 mei 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Active creations

Schippers vergaderen in Zwartsluis

Geplaatst op: 22 december 2018

Op vrijdag 28 december houdt de Koninklijke BLN-Schuttevaer afdeling IJsseldelta-Zwartewater haar jaarvergadering in Hotel Zwartewater te Zwartsluis. In de uitnodiging voor deze bijeenkomst wijst voorzitter Wolbert Meijer, ook wethouder en loco burgemeester van de gemeente Heerde, op de problemen met de waterstanden dit jaar.

Bij de start ervan hadden we te kampen met extreem hoog water. In de afgelopen maanden hebben we te maken gehad met extreem laag water. Het leidt tot ernstige zorg in de binnenvaartsector. Ook heeft het op meerdere plaatsen tot vervelende situaties geleid, aldus de voorzitter. Door de regenval de laatste tijd is de periode van laag water achter de rug. Verder wijst hij op de duurzaamheids maatregelen door het kabinet. Hierin liggen voor de binnenvaart mooie uitdagingen om de scheepvaartsector verder te verduurzamen.

Op de agenda staan verder een aantal huishoudelijke onderwerpen en verslagen van nautisch technische investeringen in de regio. Hebo Maritiem B.V. te Zwartsluis zal na de pauze een presentatie geven over de activiteiten van het bedrijf. Verder wordt er een presentatie gegeven over het Windmolenpark in het IJsselmeer.

Veel schippers liggen tijdens de kerstdagen en de jaarwisseling in de omgeving van Zwartsluis om de feestdagen te vieren en de jaarvergadering te bezoeken. De Havendijk in Zwartsluis telt ook dit jaar weer veel schepen. Grote blikvanger is het 110 meter lange motorvrachtschip ‘Rehoboth’. De bijeenkomst begint ’s middags om half drie.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice