18 mei 2024 Gebruikers online: 33
Agenda
Active creations

Buurtvereniging trekt de stekker er uit

Geplaatst op: 30 januari 2019

Buurtvereniging de Nieuwesluis heeft de stekker eruit getrokken. Volgens het huidige bestuur zijn er te weinig vrijwilligers en is er ook nauwelijks animo meer voor een buurtvereniging. “We stoppen met de activiteiten, maar schrijven ons nog niet uit bij de kamer van koophandel. Op die manier kunnen nieuwe mensen eventueel toch nog verder”, zegt voorzitter Ivo Eenkhoorn.

De buurtvereniging kampte al jaren met een tekort aan bestuurders en vrijwilligers. Toen twee jaar terug de penningmeester aankondigde dat ze haar functie wilde neerleggen, werd de situatie echt nijpend. “We hebben heel veel oproepen gedaan en acties ondernomen, maar niemand meldde zich. Daar komt nog bij dat ik vermoedelijk zelf de wijk ga verlaten, zodat er ook een nieuwe voorzitter moet komen”, aldus Eenkhoorn.

Ook de opkomst bij activiteiten liep sterk achteruit. Bij de ledenvergadering van maandagavond waren ook slechts vier buurtbewoners aanwezig. Die vinden het jammer dat het bestuur stopt. “Ik ben daar zelf ook in teleurgesteld. Deze vereniging bestaat sinds 1970 dus daar spring je niet lichtzinnig mee om. Maar zoals het nu gaat, kan het niet meer. De bingoavonden zijn nog wel steeds succesvol, maar die trekken ook veel volk uit Genemuiden, Hasselt en de andere wijken. Een echte buurtactiviteit is dat eigenlijk niet.”

Wellicht dat iemand anders de bingoavonden wil overnemen, zegt Eenkhoorn. “Misschien is het een idee dat er een echte activiteitencommissie komt, voor heel Zwartsluis bedoel ik dan. Ik kan me niet voorstellen dat er helemaal geen animo is voor bepaalde activiteiten. Een buurtvereniging onderhoudt echter ook contacten met de gemeente en de woningbouwvereniging. Die drempel was heel laag. Als mensen opmerkingen hadden, konden we heel snel actie ondernemen bij de gemeente. Dat verdwijnt nu ook.”

Eenkhoorn benadrukt dat de AED die de buurtvereniging wil aanschaffen, er sowieso nog komt. Of een reanimatie er voor de vereniging zelf inzit, moet de komende tijd blijken. “We schrijven ons bewust nog even niet uit, zodat de optie mogelijk blijft dat andere mensen de kar gaan trekken. Zelf zien we daar op dit moment in ieder geval geen heil meer in.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice