26 april 2024 Gebruikers online: 67
Agenda
Active creations

Nieuwe dienstregeling bussen ‘nadelig’ voor Zwartsluis

Geplaatst op: 6 februari 2019

Nog maar een paar weken en dan gaat de nieuwe dienstregeling van OV-Regio IJsselmond in. Dit heeft gevolgen voor de inwoners uit Zwartsluis. De huidige verbinding van Blauwe Hand naar Meppel, lijn 79, wordt per 17 februari vervangen  door een scholierenlijn. Volgens de Provincie Overijssel is deze lijn niet meer ‘rendabel’ genoeg.

Buiten de spits wordt deze lijn nauwelijks gebruikt door reizigers. Om die reden heeft de Provincie Overijssel, in overleg met OV-Regio IJsselmond, besloten om de lijn op te heffen. Wel komt er een scholierenlijn voor in de plaats. Buslijn 679 zal in de ochtend twee keer rijden van Vollenhove, via Blauwe Hand naar Meppel. In de middag rijdt deze lijn drie keer van Meppel naar Vollenhove.

Alleen is de aansluiting voor de inwoners uit Zwartsluis niet optimaal. De tijden van de bus zijn aangepast met de schooltijden van het Greijdanus College in Meppel. Er is nog een overleg met de gemeente Zwartewaterland over de mogelijkheid om de overstaptijden aan te passen. Straks moeten overstappers rekening houden met ruim een half uur wachttijd aan de Blauwe Hand.

De gemeente Meppel liet schriftelijk weten met zorgen te kijken naar de ontwikkelingen. Niet alleen lijn 79 verdwijnt, ook lijn 40 van Syntus (de bus tussen Zwolle – Meppel – Steenwijk) is eerder al deels aangepast.

OV-Regio IJsselmond liet telefonisch weten dat het ‘nadelig uitvalt’ voor inwoners uit Zwartsluis. Wel liet de persmedewerker weten dat er een budget vrij is voor een buurtbus voor de inwoners van Nijeveen en omgeving.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice