5 mei 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Wijngaard in de ban van kunst

Geplaatst op: 14 februari 2019

Trotse vaders, moeders, opa’s en oma’s tijdens een druk bezochte ‘tentoonstelling’ ter afsluiting van het project ‘Kunst’ bij Kindcentrum De Wijngaard. Originele kunstwerken in álle lokalen waar de creativiteit en kunstzinnigheid vanaf spat. Vol trots lieten de kinderen de gemaakte creaties zien.

De leerlingen hebben hard gewerkt aan het kunstproject met in elke groep een ander thema. Het thema ‘…..’ was voor de leerkrachten van groep 2 aanleiding om tijdens de inloopavond in klederdracht het thema écht tot leven te brengen.

“Leerlingen kennis laten maken met bijzondere kunstenaars en kunstthema’s geeft inspiratie. De leerlingen verdiepen zich in het thema en worden vervolgens uitgedaagd zelf aan de gang te gaan. Leerlingen leren in deze ‘kunstweken’ onderzoeken, krijgen kennis en waardering voor cultuur, het draagt bij aan de verbeeldingskracht en stimuleert de creativiteit”, aldus Aart Holtman, directeur van Kindcentrum De Wijngaard. “De resultaten zijn prachtig en de inloopavond was drukbezocht én gezellig. Een mooie afsluiting”.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice