Agenda
Active creations

Vier op een rij voor Pegasus

Geplaatst op: 24 februari 2019

Het eerste herenteam van Pegasus won zaterdag van CSV uit Zwolle. Voor de wedstrijd deelden ze de derde plek in de 1e klasse. Maar na de wedstrijd neemt Pegasus brutaal deze plek in, door met 3-1 van de Zwollenaren te winnen. Daarmee zijn de Sluzigers nu al 4 wedstrijden ongeslagen.

Man of the Match Robin Stam (Foto) was niet te stoppen vandaag. Met snoeiharde aanvallen, atletische passing en veel druk met zijn sprongserve, wisten de Zwollenaren hem maar niet onder controle te krijgen.

De eerste drie sets waren overtuigend voor Pegasus. Maar toch sloop er in de vierde set een beetje nonchalance in het team. De aanvoerder besloot te wisselen voor deze set om zo iedereen speelminuten te laten maken. Achteraf niet de beste keus, want daardoor verspeeldeĀ Pegasus toch nog een punt aan deze wedstrijd.

Er worden in het amateur volleybal 5 punten verdeeld na afloop van een wedstrijd. Bij een 4-0 winst krijgt de winnaar 5 punten. Bij 3-1, krijgt de winnaar 4 punten en de verliezer 1. En bij 3-2 krijgt de winnende ploeg 3 punten en de tegenstander 2 punten. Zo voorkom je dat het bij een 3-0 voorsprong nergens meer om gaat en blijft elke set een strijd om een punt in de competitie.