9 mei 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Vraagtekens bij duurzame regeling Agnieten-terrein

Geplaatst op: 1 maart 2019

Volgens het CDA krijgen kopers op het Agnieten-terrein het deksel op de neus als ze een ‘duurzame’ subsidie aanvragen. De gemeente Zwartewaterland zou aanvragen daarvoor afwijzen, terwijl de gemeenteraad vorig jaar ruim 120.000 euro beschikbaar stelde voor duurzame maatregelen.

Volgens wethouder Coster komt dat omdat de landelijke wetgeving is veranderd. Gasloos bouwen is nu verplicht, terwijl dat bij het aannemen van het raadsvoorstel nog niet het geval is. Wel verleent de gemeente nog subsidie aan kopers die andere duurzame maatregelen nemen. Voorlopig is er echter nog geen verzoek toegewezen.

“Beetje vreemd”, concludeerde Martijn Riesebosch. Coster kon zijn vraag wat er dan nu met het geld gebeurt niet beantwoorden. PvdA’er Rietman heeft daarvoor wel een suggestie: “Die 126.000 euro vonden wij een villasubsidie. Stel het geld nu beschikbaar voor rijtjeswoningen en appartementen die ook op dit terrein worden gebouwd.”

Overigens wist Rietman te melden dat kopers hadden kunnen weten dat ze mogelijk geen subsidie zouden krijgen voor gasloze maatregelen. In de gemeentebrochure zat destijds een inlegvel die de mogelijke wetswijziging al aankondigde.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice