28 april 2024 Gebruikers online: 46
Agenda
Active creations

Zonnestroomproject feestelijk van start

Geplaatst op: 8 maart 2019

Het eerste coöperatieve zonnestroomproject in Zwartewaterland is klaar. Op 15 maart wordt het project feestelijk in gebruik genomen. Alle inwoners hebben de mogelijkheid te participeren en vrijdag een kijkje te komen nemen.

John Bakker, voorzitter Energiek Zwartewaterland: “Het zonnedak is veel sneller opgeleverd dan verwacht dankzij het voortvarende werk van Jonathan van den Berg en zijn team van Masters in Solar. Dat betekent dat wij als energiecoöperatie Energiek Zwartewaterland nu al energieleverancier zijn geworden van groene lokaal opgewekte stroom.”

Verschillende inwoners van Zwartewaterland zijn participant geworden en gaan daarmee dankzij een belastingkorting 15 jaar lang flink besparen op hun stroomtarief. Er zijn nog enkele participaties beschikbaar. “Vrijdag staat het bestuur klaar om belangstellenden te informeren over het project, duurzame energie en de participatiemogelijkheden. Maar bovenal is het een feestelijk moment waar we trots op zijn, dat ingeluid wordt door wethouder duurzaamheid Albert Coster”, aldus Bakker.

De feestelijke opening vindt plaats op vrijdag 15 maart om 16.30 uur bij het zonnedak aan de Zwartewaterkloosterweg 2.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice