3 mei 2024 Gebruikers online: 28
Agenda
Active creations

Kolksluis ligt op bureau minister

Geplaatst op: 10 maart 2019

Gedeputeerde Eddy van Hijum (CDA) bracht zaterdag een bezoek aan Zwartsluis. Tijdens dit bezoek is de lijsttrekker van het CDA Overijssel in gesprek gegaan met Greet Generaal en Harm Bonsink. Generaal en Bonsink zijn de initiatiefnemers van de handtekeningenactie tot behoud van een werkende Grote Kolksluis in Zwartsluis.

Er leven zorgen over het voornemen van Rijkswaterstaat om de sluis af te sluiten nu de nieuwe Meppelerdiepsluis voltooid is. De Grote Kolksluis is in 2007 gerenoveerd naar aanleiding van het amendement Van Hijum. Na het gesprek met Generaal en Bonsink hebben Eddy van Hijum en Margreet Bosma, kandidaat voor Provinciale Staten, contact opgenomen met partijgenoot in de Tweede Kamer Maurits von Martels. Hem is gevraagd om de kwestie, samen met andere partijen, bij de minister van Verkeer en Waterstaat onder de aandacht te brengen.

Van Hijum:”Het permanent afsluiten van de Grote Kolksluis gaat ten koste van de veiligheid van de recreatievaart, van evenementen zoals Zwartsluis onder Zeil en de Nationale Sleepbootdagen en van de middenstand, horeca en museum in Zwartsluis.” Eddy van Hijum dringt aan om, vanwege de cultuurhistorische betekenis, de sluis aan te wijzen als Rijksmonument en de functionaliteit van de brug en de sluisdeuren te handhaven.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice