6 mei 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Opknappen parallelweg kost bijna 9 ton

Geplaatst op: 19 maart 2019

Het opknappen van de parallelweg langs de Sluizerdijk kost bijna 9 ton. Dat antwoordt het college van B en W op vragen van het CDA. Die partij wees eerder op de slechte staat van de weg, waardoor deze gevaarlijk is voor fietsers. Of de gemeente de weg gaat opknappen is op dit moment nog niet duidelijk.

Samen met een aantal andere overheden en organisaties denkt Zwartewaterland na over een zogenoemd belevingspad. Zeker in Zwartsluis zijn er op dit moment weinig mogelijkheden voor ‘ommetjes’ in de natuur. Een belevingspad langs de dijk zou daarvoor mogelijk geschikt zijn, maar er zijn ook andere opties. Zwartewaterland wil die eerst op tafel hebben voordat er een beslissing wordt genomen over het opknappen van de weg.

Overigens wijst het college erop dat de weg in eerste instantie bedoeld is voor verkeer dat naar de landerijen en uiterwaarden gaat. Met waarschuwingsborden wordt aangegeven dat het pad niet geschikt is voor fietsers. Mocht de weg wel worden opgeknapt dan kost dit 850.000 euro. Bovendien zou de oversteek over de N331 veiliger moeten en dat kost nog eens 25.000 tot 40.000 euro.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice