29 april 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Active creations

Sluziger Brigade in actie op Berkenlaan

Geplaatst op: 31 maart 2019

Zwartsluis gaat een eigen KEI- brigade (Kampereiland Brigade) opzetten om zich te weren tegen het wassende water.  ‘Het is een top-initiatief op Kampereiland en lijkt ons heel goed om ook hier te kijken naar de mogelijkheden om vrijwilligers in te zetten tegen wateroverlast”, aldus de initiatiefnemers.

De Sluziger variant moet de SLUB gaan heten, de Sluziger Brigade, en volgt het voorbeeld van de KEI. Mogelijk gaan de vrijwilligers van SLUB op stage op Kampereiland, waarna ze ook Zwartsluis gedegen kunnen beschermen.

De eerste actie waar SLUB zich mee gaat bezighouden is het droogleggen van het evenemententerrein aan de Berkenlaan. Met de buien die komende week worden voorspeld, wil SLUB ervoor zorgen dat het terrein droog blijft met Koningsdag in het vooruitzicht.

Er worden nog vrijwilligers gezocht maandagavond vanaf half 7 aan de Berkenlaan willen helpen met het plaatsen van zandzakken om het terrein. Ter plekke kan de vrijwilliger bepalen om definitief mee te doen aan SLUB.

Omwonenden hebben verheugd gereageerd op het initiatief.”Zwartsluis wil gewoon een mooi evenement neerzetten met Koningsdag en het moge duidelijk zijn dat het veld aan de Berkenlaan met zware regenval de nodige uitdagingen kent. Wij zijn blij met alle ideeën om dit te verbeteren. De SLUB klinkt ons als een prachtkans om met z’n allen de schouders eronder te zetten.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice