30 april 2024 Gebruikers online: 28
Agenda
Active creations

Lintje voor afscheidnemende huisarts

Geplaatst op: 6 april 2019

Foto's Jan van Kleef

Burgemeester Bilder benoemde huisarts Boender zaterdag tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dat gebeurde tijdens de afscheidsreceptie van de dokter. Veel Sluzigers en andere relaties bezochten de bijeenkomst in Hotel Zwartewater.

Boender stond dag en nacht klaar voor de patiënt en oefende zijn vak uit op bijzonder hoog niveau. Ook naast zijn reguliere werk als huisarts gaf hij belangeloos extra zorg of persoonlijke aandacht wanneer dat nodig was. Na werktijd bezocht hij zijn patiënten in de zieken-en verpleeghuizen. Door zijn betrokkenheid is hij vele families in Zwartsluis en Hasselt tot grote steun geweest. Dit gold voor patiënten in lichamelijke-, maar ook in psychische nood. De intensiteit en gedrevenheid waarmee de heer Boender zijn werk als huisarts verrichtte, en wat hij in het verlengde daarvan voor zijn medemens betekende, heeft op velen een onuitwisbare indruk achtergelaten.

Boender, sinds een paar jaar woonachtig in Zwolle, was ruim 40 jaar huisarts in Zwartsluis. Daarnaast werkte hij als consultatiearts, keuringsarts bij de scheepvaart en vertrouwensarts bij het Agnietencollege in Zwartsluis. Ook buiten Zwartsluis was Boender geen onbekende. Zo was hij in Hasselt betrokken bij het Rode Kruis en de Hervormde Gemeente en in Genemuiden mocht het asielzoekerscentrum op zijn kennis en kunde rekenen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice