28 april 2024 Gebruikers online: 59
Agenda
Active creations

Fries succes voor LaMuze

Geplaatst op: 8 april 2019

Afgelopen zaterdag boekte ’LaMuze ‘ onder leiding van Angelica Braam uit Steenwijk  en  met begeleiding van Janine Potkamp op de piano en Hanneke  Van den Belt op blokfluit,  een mooi succes  in De Oerdracht in  Joure. Daar was het  Open Fries Kampioenschap voor koren  georganiseerd door de Bond van  Zangkoren in Friesland.

Er waren 19 deelnemende koren, variërend  van gemengde koren , senioren  en  vrouwenkoren.De koren waren ingedeeld in drie categorieën : A, B of C  al naar gelang de moeilijkheidsgraad van de te zingen muziek, en op grond daar van was ‘LaMuze’ ingedeeld in categorie B.

Er was om drie muziekstukken gevraagd, één om in te zingen en twee composities die beoordeeld zouden worden door twee professionele juryleden: Gerben van der Veen  en  Nelleke Diepenveen. Op het programma van ‘LaMuze’ stond als inzinger  ‘’Blackbird”” van de Beatles. Ook werden ze gejureerd voor “Nigra Sum” van Pablo Casals  en ‘’Flying Free” van  Don Besig, wat 228,5 punten opleverde.

Genoeg voor een eerste plaats in de B categorie  waarin 10 koren waren geplaatst en een tweede plaats  in het  totaal van de 19 koren. “Al met al een resultaat om heel  blij en zeer tevreden mee te zijn  en een mooie opsteker voor een volgend optreden”, aldus het koor.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice