17 april 2021 Gebruikers online: 17
Agenda
Active creations

Koninklijke spelletjes op sportpark en bij scholen

Geplaatst op: 12 april 2019

De Arembergschool, De Wijngaard uit Zwartsluis en De Buuzekaemp uit Belt-Schutsloot vierden afgelopen vrijdag 12 april samen een sportieve en feestelijke Koningssportdag.

De Koningsspelen zijn een jaarlijks terugkerend evenement, waar meer dan 1 miljoen basisschoolkinderen aan meedoen. Koning Willem Alexander opende afgelopen vrijdag de koningsspelen in Lemmer. Door het succes van de afgelopen 4 jaren, hebben de basisscholen in Zwartsluis, met medewerking van sportverenigingen en vrijwilligers, opnieuw hun gezamenlijke Koningsspelen georganiseerd.

De spelen werden geopend op De Aremberg door directeur Jeroen Oosterhof. De leerlingen van alle drie de scholen hebben samen de Pasapas gedaan, als startactiviteit

Daarna gingen de kinderen in groepen naar verschillende locaties voor allerlei sportactiviteiten. De groepen 3 en 4 gingen naar de Wijngaard en de kleutergroepen bleven bij de Arembergschool. En naast de kleuters namen ook de peuters van de SKZ, Opvang Bij Marloes en diverse gastouders deel.

De leerlingen van de bovenbouw waren te vinden op Sportpark Cingellanden.

Daar werden verschillende sportclinics gegeven.

LTVZ gaf tennisles en er werd fanatiek gevolleybald onder leiding van Volleybalvereniging Pegasus. Sonkei uit Meppel gaf les in judo en jiu jitsu. Dancing Devotion verzorgde swingende danslessen en ‘De Vrolijke Schoevers’ damlessen. Ook was er dit kickboksen dat werd gegeven door Roosberg.

Dartvereniging Zwartsluis was er dit jaar ook weer bij. Het Rode Kruis gaf een leerzame workshop EHBO. Daarnaast konden de kinderen nog Hockey, skaten,voetballen en basketballen.

De sportactiviteiten werden afgesloten door Jeroen Oosterhof, directeur Arembergschool, waarna alle leerlingen konden genieten van een Koningslunch, een feestelijke Oranje-lunch als afsluiting van de zeer geslaagde gezamenlijke Koningsspelen 2019.

Foto’s Henk Kuik.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Aquaservice