27 april 2024 Gebruikers online: 72
Agenda
Active creations

Lintje voor twee inwoners Zwartsluis

Geplaatst op: 26 april 2019

Foto Jan van Kleef

De lintjesregen viel dit jaar neer op twee inwoners van Zwartsluis. De dames Aly Gerrits-Veuger en Wolterien Koerhuis-Aalbers werden vrijdagochtend verrast in het stadhuis in Hasselt, waar burgemeester Bilder benoemde tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ook drie andere Zwartewaterlanders kregen deze onderscheiding.

Aly Gerrits is al sinds 1974 coördinator van het Prinses Beatrix Spierfonds in Zwartsluis. Ook bezoekt ze samen met een collega zieken in haar wijk als medewerker van de Ziekendienst. Dit doet ze sinds 2001. Rond diezelfde tijd begon ze als vrijwilliger bij IJsselheem. Ze begeleidt een groep ouderen in de Toesebolte en verricht verschillende werkzaamheden in De Schans. Gerrits was ook nog zes jaar diaken in de hervormde gemeente en acht jaar bestuurslid van het Jeugd Rode Kruis.

Ook Wolterien Koerhuis heeft veel vrijwilligerswerk verricht. Sinds 1988 is ze bijvoorbeeld actief binnen de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt. Sinds 2003 doet ze vrijwilligers bij de Schans. Ook is ze lid van de clientenraad van IJsselheem, zowel van die in Zwartsluis als van de centrale raad. 21 jaar lang verrichtte ze als betrokken ouder werkzaamheden op basisschool De Hoeksteen in Hasselt. Veertien jaar lang was ze collectant bij de Maag Lever Darm Stichting. Dat werk deed ze ook vier jaar voor de jaarlijkse Zuid-Oost Azie collecte.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice