Active creations

SVBS doet mee om periodetitel

Geplaatst op: 4 mei 2019

Tekst en foto's Henk Kuik

Zaterdagmiddag won SVBS’77 de thuiswedstrijd tegen EBC uit Oosterzee met 1-0 en de Beltigers doen daarmee goede zaken om de tweede periode te winnen in de vijfde klasse A Noord van de KNVB zaterdagcompetitie.

Bij het ingaan van de wedstrijd tegen de Friezen nemen ze de eerste plaats in die 2e periode met 16 punten voor nummer twee HJSC, maar het doelsaldo van de Beltigers is aanzienlijk beter dan dat van de ranglijstaanvoeder en nummer drie in periode twee, vv Heerenveen, staat op zes wedstrijdpunten minder maar wel met een wedstrijd minder gespeeld.

Om twintig minuten voor drie werd er afgetrapt tegen EBC uit Friesland op het goed bespeelbare veld in Belt Schutsloot. De Friezen staan op de één na onderste plaats voor hekkensluiter Blokzijl. In de uitwedstrijd was EBC de meerdere van SVBS’77 door met 3-2 te winnen. Na de uitwedstrijd tegen koploper HJSC te hebben gewonnen is de thuisspelende club wel verplicht om tegen de laagvlieger uit Friesland wel te winnen.

In de eerste helft bleef de stand 0-0 hoewel de betere kansen, paal en lat stonden in de weg, voor De Belt was. Vijf minuten voor de rust ontsnapten de gastheren aan een achterstand toen de verdediging mis tastte bij een aanval van EBC.

Na de twee kwamen de mannen van trainer Gert Hoen binnen twee minuten aan de leiding na een aanval over de rechter vleugel en Glenn Heuvelman de 1-0 op het scorebord bracht. Bij deze stand bleef het ook hoewel de betere kansen voor SVBS’77 en hen een penalty werd onthouden door de warrig leidende scheidsrechter. Halverwege de tweede helft kwamen de Friezen met 10 man te spelen, nadat een speler de tweede gele kaart kreeg en het speelveld met rood kon verlaten.

Door de overwinning zijn de Beltigers weer een stapje dichter bij het winnen van de tweede periode en om aldus nacompetitie voor promotie naar de 4e klasse te kunnen spelen.