Agenda
Active creations

Veertig kinderen strijden om tenniseer

Geplaatst op: 5 mei 2019

Maar liefst veertig kinderen deden zondag mee aan een toernooi bij LTVZ, waaronder achttien uit Zwartsluis. Ze werden verdeeld over verschillende onderdelen (rood/miniveld, oranje/ driekwartveld en groen/hele baan).

Om 08.45 uur begonnen de oudste kinderen met hun groen toernooitje. Er werden veel spannende wedstrijden gespeeld, waarbij kinderen uit Zuidwolde, Meppel, Zwartsluis en Hilversum om de prijzen streden. Drie kinderen wonnen een beker, de andere kinderen kregen een mooie gouden medaille. Eerste werd Amisha van MLTC Meppel, tweede Stef van Zuidwolde en derde Boris uit Zwartsluis.

Om 09.00 uur ging de jongste jeugd van start, 14 kinderen in de leeftijd van 5 tot 10 jaar speelden eerst verschillende tenniswedstrijdvormen.  Na de pauze gingen de officiële wedstrijden voor de prijzen van start. Hierbij werd Ayrton uit Zwolle eerste, Berber uit Zwartsluis tweede en derde werd Roos uit Hasselt. Na de prijsuitreiking was het tijd voor de verloting van verschillende tennisprijzen, zoals grips, dempers, ballen en als hoofdprijs een tennisracket.
Veel kinderen gingen met leuke prijzen naar huis.

Om 11.00 uur ging categorie oranje van start, waar maar liefst de helft van de kinderen uit Zwartsluis zelf kwam.
De rest kwam uit De Wijk, Ruinerwold, Meppel, Zwolle, Kampen en Olst.  Ook hier werden mooie wedstrijden in zowel enkel als dubbel gespeeld.  De eerste prijs was voor Luna uit Ruinerwold, tweede was Daniël uit Zwartsluis, derde was Tess uit Zwartsluis en vierde Nadine uit Meppel.

Het leuke was dat er zelfs al kinderen uit Zwartsluis met het toernooi meededen die nog maar 2 lessen gehad hadden en toch al zo fanatiek waren om gezellig met het toernooi mee te doen. Voor de zomervakantie zijn er nog 2 toernooien op 30 juni en 6 juli (dubbeltoernooi).