Active creations

DESZ plaatst zich voor volgende ronde

Geplaatst op: 1 juni 2019

Foto's Henk Kuik

DESZ heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de nacompetitie. De Sluzigers wonnen zaterdagmiddag met 2-1 van Marum.

Bezoekers konden zaterdag gratis naar beneden, maar DESZ had ook concurrentie van Zwartsluis onder Zeil. Zonder de vakantievierende Danny Moorman begon DESZ sterk aan het duel met Marum. Dat vertoonde aanvankelijk achterin wat zwakheden, waarvan Tom Kisjes al snel leek te profiteren. De spits probeerde met een bekeken lob de doelman te verschalken, maar schoot over.

Daarna had Marum het duel snel onder controle en ontstond er een gelijkwaardige eerste helft, zonder al te veel opwinding. Meest opwindende moment was een minuut of vijf voor rust toen Kisjes de bal in twee instanties niet achter de vijandelijke keeper kon krijgen, waarna Bakker in de rebound te gehaast overschoot. Daarmee werd de rust met 0-0 bereikt.

Na rust nam DESZ langzaam het heft in handen en dat leidde een kwartier voor tijd tot resultaat. Bakker kopte raak uit een corner. Toen Kisjes, die eerst nog de lat raakte, ook de 2-0 scoorde was de wedstrijd beslist. In de slotfase werd het toch nog weer 2-1 en moest Agterhuis nog alles uit de kast halen om de 2-2 te voorkomen.

Bij het duel had DESZ de sponsoren uitgenodigd. Ook burgemeester Bilder en voormalig burgemeester Kobes van Zwartsluis bezochten de wedstrijd.

DESZ komt in de volgende ronde uit tegen het sterke VEV ’67. Dat stond bij ingang van de blessuretijd nog met 2-0 achter tegen Gorecht, maar wist op miraculeuze wijze nog op 2-2 te komen, waarna de ploeg het in de verlenging afmaakte. DESZ speelt nu volgende week dinsdag thuis tegen VEV, dat zaterdag eerst de bekerfinale tegen Flevo Boys speelt.

Ook SVBS ’77 plaatste zich zaterdagmiddag voor de volgende ronde in de nacompetitie.