9 mei 2024 Gebruikers online: 58
Agenda
Active creations

Trainen voor monstertocht over het water

Geplaatst op: 24 juni 2019

Afgelopen weekend hebben de zwemmers van Steenwijk 34 een trainingskamp gehad in Muggenbeet voor de aanstaande Klaverblad Zwemtocht. Ook Maranka Huitema, Getrude Corporaal en Monica Bakker was daarbij aanwezig. De zwemmers logeerden dit weekend op camping Geertien. Het trainingskamp bestond hoofdzakelijk uit 3 trainingen, waarvan 1 training die speciaal in de nacht heeft plaatst gevonden.

“Op zaterdag rond 15 uur werd iedereen verwacht op de camping. Na snel met z’n allen alles te hebben opgebouwd, was het tijd voor de eerste training. De camping was voorzien van een klein meertje. Hier was de eerste training. Na een korte uitleg, van wat je allemaal kan verwachten tijdens het buiten zwemmen, en de regels die gelden in het buiten water begon de training. Er werd rustig opgebouwd, met 6 rondjes van ongeveer 200m”, vertellen de Sluziger deelnemers.

Voor de avond en nacht werd de groep van 22 zwemmers opgedeeld in 2 groepen. Dit zodat alle zwemmers de ervaring op konden doen, van hoe het is om in de nacht te zwemmen. Er was voor beide groepen een ronde uitgezet van ongeveer 8km. De start was in het kanaal  voor de camping in Muggenbeet. Vanaf hier werd er richting het Giethoornsche Meer gezwommen. Eenmaal op het Giethoornsche Meer te zijn aangekomen, werd er koers gemaakt richting de Brouwersgracht.

Net voor Dwarsgracht gingen de zwemmers linksaf richting de Thijssengracht. Om zo via deze gracht weer terug te komen op het Giethoornsche Meer. Via het Giethoornsche Meer werd er weer terug gezwommen richting het kanaal, om zo het laatste via het kanaal weer naar de camping te zwemmen. De zwemmers werden begeleid door twee bootjes. De route werd door beide teams deels in de nacht en deels in de schemering gezwommen. Dit is tevens ook een deel van de route die deze zomer gezwommen gaat worden, tijdens de 200km durende klaverblad zwemtocht.

Op zondag aan het eind van de ochtend, was er nog een afsluitende training van 1,5km. Het eilandje in het Giethoornsche Meer werd dan rond gezwommen. Helaas mochten de zwemmers niet in het kanaal zwemmen vanwege het recreatieverkeer wat ook al aanwezig was.

Het was een trainingskamp vol met leermomenten en nieuwe ervaringen. De zwemmers en organisatie kijken terug op een geslaagd trainingskamp.

Wilt u een van de Sluziger dames steunen tijdens hun tocht? En doneer aan het KWF: Doneren kan makkelijk en snel via de onderstaande link:

Van Monica Bakker: www.steenwijk34.nl/kzt/zwemmers/monica-bakker/

Van Getrude Corporaal: www.steenwijk34.nl/kzt/zwemmers/Getrude-Corporaal/

Van Maranka Huitema: https://www.steenwijk34.nl/kzt/zwemmers/maranka-huitema/

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice