6 mei 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Active creations

De Kragge verandert vier dagen in een jungle

Geplaatst op: 28 juni 2019

Zwembad de Kragge verandert komende week vier dagen in een jungle. Het is weer tijd voor de jaarlijkse Zwem4Daagse en traditiegetrouw organiseert het zwembad veel activiteiten rondom het zwemprogramma. “Dit evenement leeft hier enorm”, merkt ‘badmeester’ Maikel Kampjes. Hij hoopt dat weer ruim zeshonderd tot zevenhonderd mensen baantjes gaan trekken.

Bij de balie van het zwembad is al duidelijk dat de Zwem4Daagse eraan komt. ‘Voorverkoop’ staat er met grote letters. De eerste inschrijvingen zijn uiteraard al lang binnen. “Maar ik heb me laten vertellen dat mensen hier wat minder snel inschrijven en op maandag naar het zwembad komen. Toch mogen me niet klagen over het aantal aanmeldingen: Zwartslui heeft er weer zin in, net als wij. Ook voor ons is dit een hele mooie week”, zegt Kampjes.

De inwoner van Heerenveen, voormalig doelman van onder meer Heracles en Harkemase Boys, werkt sinds een aantal jaren bij de zwembaden in Zwartewaterland. De drie accommodaties maken momenteel weer mooie stappen richting de toekomst, vindt hij. “We zijn bijvoorbeeld begonnen met een wat andere manier van lesgeven: vrij worden in het water staat daarbij eerst voorop. Dat betekent dat de zwemlessen eerst heel speels zijn. Vanuit die basis beginnen we dan met de zwemslagen. Uiteindelijk blijkt dat kinderen dan vaak nog eerder hun diploma halen ook.”

En dan kunnen ze dus meedoen met de Zwem4Daagse, al is het onder begeleiding ook mogelijk om zonder dat papiertje mee te doen. En na het baantjes trekken (dat kan tussen 14.00 en 21.00 uur) is het tijd voor al het andere spektakel. “Dansworkshop, bungeejumpen, bingo, stormbaan, bananenvangspel, discoparty”, leest Kampjes voor uit het programmaboekje. “En ook de zweefmolen en oliebollenkraam zijn er weer. Ook voor de niet-zwemmers is hier komende week van alles te beleven.” Op maandagavond is er ook weer een voetbaltoernooi.

Meer informatie op www.dekragge.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice