28 april 2024 Gebruikers online: 61
Agenda
Active creations

Zonovergoten 90-jarig jubileum voor Muziekvereniging Excelsior

Geplaatst op: 1 juli 2019

Foto's: Teunie Rijfkogel

Het water was niet aan te slepen, maar dat mocht de festiviteiten rond het 90-jarig jubileum van de Christelijke Muziekvereniging Excelsior uit Belt-Schutsloot niet belemmeren. Op zaterdagmiddag 29 juni stond het waterrijke dorpje geheel in het teken van muziek. In samenwerking met diverse korpsen uit de regio werden vanaf het water prachtige optredens verzorgd.

De feestelijkheden begonnen omstreeks 13.30 toen Muziekvereniging Excelsior plaatsnam op twee pontons en een muzikale ronde door het dorp voer. Even later vertrokken ook de korpsen Soli Deo Gloria uit Sint Jansklooster, Voorwaarts uit Zwartsluis en Crescendo-Excelsior uit Nieuwleusen voor een route over het water, vanwaar ze prachtige stukken ten gehore brachten. Veel campinggasten en boottoeristen kwamen op de vrolijke noten af.

Omstreeks 15.30 kwamen de korpsen weer aan bij het dorpshuis, waar voorzitter Teun Knobbe het woord nam en alle korpsen bedankte voor hun aanwezigheid. Knobbe gaf aan trots te zijn dat een klein dorp als Belt-Schutsloot nog steeds in staat is zo’n florerend korps te hebben, maar uitte wel zijn zorgen om de toenemende vergrijzing binnen de vereniging. Om zijn woorden kracht bij te zetten, wees hij gekscherend maar eens naar zijn eigen haar.

De middag werd feestelijk afgesloten met een gezamenlijk optreden van zes muzikale stukken. Ook dit gebeurde weer vanaf het water, dat zo’n belangrijke rol speelt in de geschiedenis van zowel het dorp als de muziekvereniging. Terwijl de laatste klanken wegstierven over het water en de muzikanten de zweetdruppels van hun voorhoofd poetsten, maakte de tap in het Dorpshuis zich op voor het verstrekken van de broodnodige verfrissing. Op naar de volgende 90 jaar!

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice