5 mei 2024 Gebruikers online: 38
Agenda
Active creations

Zwemtocht levert 25.000 euro op

Geplaatst op: 26 augustus 2019

“Er naderen 48 armpjes, en ik zie de glimlachjes om de snoetjes”, zegt speaker Jannes Mulder zondagmiddag. “Daar zijn onze 24 helden en heldinnen, de matadoren van Steenwijk34 die geschiedenis gaan schrijven.” Even na twee uur zondagmiddag is het spektakel in het Steenwijkerdiep. Het publiek op de schippersbrug applaudisseert en dat gebeurt ook lans de waterkant. Zo worden de 24 helden van Steenwijk34 met veel lawaai binnengehaald. In vier dagen tijd zwommen ze de Overijsselse Merentocht over 200km. In Steenwijk haalden de zwemmers de dertiende en dat was tevens de laatste stempel en dat maakte de stempelkaart compleet.  

Honderden mensen stonden de groep op te wachten aan de kade langs het Steenwijkerdiep. Ruim voor de finish werden de zwemmers al gefeliciteerd met de prestatie.

Alle zwemmers kregen uit handen van de voorzitter van de club allemaal hun eigen stempelkaart, en mochten zelf kun laatste en dertiende stempel ophalen bij de voorzitter van de Overijsselse Merentocht. Bij elke stempel die er gezet werd bij de zwemmers op de kaart klonk een luid applaus van het toegestroomde publiek.

Na 200 kilometer vermoeid, verrimpeld van alle uren in het water, met spierpijn in elke vezel. Maar ook met ogen vol glinstering van trost, harten vol vuur een hoofden vervuld van dierbare verhalen. Met een vette cheque, de eerste Overijsselse Merentocht over water ooit bracht €25.351,16 euro op voor kankeronderzoek in het UMCG.

Het was net een schilderij waar we doorheen mochten zwemmen zeiden de zwemmers. Van zonsopgang tot zonsondergang, en de nacht. “Overdag hadden wij een prachtig uitzicht vertellen de Sluziger zwemsters. De schoonheid van de natuur is dan zichtbaar. We kwamen ook op stukken waar we nog nooit geweest waren. Dat maakt het ook wel speciaal. Tijdens de zwembeurten, is er naast dat je goed moet opletten op de begeleidingsboot, ook veel te zien van de natuur. Bijvoorbeeld dieren die actief zijn, en zo hun geluiden kenbaar maken. In de nachten was het misschien wel wat koud, maar elke avond was er een prachtige sterrenhemel te zien. Alles bij elkaar maakt deze omgeving prachtig.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice