4 mei 2024 Gebruikers online: 13
Agenda
Active creations

Gemeente houdt ‘de Burgemeester’ in de gaten

Geplaatst op: 12 september 2019

Blijft de trouwlocatie in het voormalige gemeentehuis in stand?, vraagt een vertwijfelde Margreet Bosma (CDA) zich donderdagavond af in de raadsvergadering. Ze heeft vernomen dat er appartementen gebouwd worden in het pand, waar in het verleden Grand Café De Burgemeester gevestigd was.

Dat is niet het geval, volgens wethouder Coster. “Er zijn nu geen bouwactiviteiten, wel zijn er binnen wat kleine dingen gesloopt.” De trouwlocatie is volgens hem gewaarborgd met een kettingbeding. Wel is er de afgelopen jaren niet getrouwd in het gebouw, omdat het buiten gebruik geraakt is. “Maar als er wat veranderd wordt, dan wordt u meteen ingelicht”, verzekert hij.

Volgens burgemeester Bilder zal er in ieder geval eerst een vergunning aangevraagd moeten worden, als men er appartementen in gebouwd worden. Op aandringen van Harrie Rietman (PvdA) om proactief op te treden in dit geval, merkt hij op dat het over hele actuele zaken gaat. “Wij hebben een paar dagen geleden het bericht gekregen dat het pand onderhands is verkocht.” Wel belooft hij het pand, overigens een gemeentelijk monument, in de peiling te houden.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Aquaservice