6 juli 2020 Gebruikers online: 34
Agenda
Active creations

GKV-leden bouwen huisje in Roemenië

Geplaatst op: 28 september 2019

Zes leden van de GKV-kerk in Zwartsluis zijn momenteel in Roemenië. Ze bouwen bij Cluj-Napoca een huisje voor een familie van achttien personen. 

Deze familie woonde lang op de vuilstortplaats, maar wilde een nieuwe start maken. Ze hebben van hun geld een stukje grond kunnen kopen. Daarna werden ze opnieuw met rampspoed geconfronteerd. Vader kreeg hartkwalen en mede hierdoor kwamen ze steeds verder in de problemen. De familie woont nu met achttien mensen in een klein, smerig hutje dat niet menswaardig te noemen is.

“Als groep bouwen we een huisje op een fundering die al op het stukje grond van het gezin staat. Vrijdagmorgen zijn we begonnen met lijmen van de blokken en zes uur later konden we het huisje een meter hoog optrekken. De bouw loopt voorspoedig. Het is 22 tot 28 graden, maar we hebben wel veel neerslag gehad”, vertelt Pieter Polman, die onder de indruk is van een bezoek aan de vuilnisbelt. Een eerdere groep van de kerk bouwde daar eerder al wat huisjes.

Gepubliceerd door Erik Driessen

5 reacties op “GKV-leden bouwen huisje in Roemenië”

 1. Jan Smith schreef:

  Is er geen Facebook pagina waar wat meer te zien is?

 2. Ben Grit schreef:

  Wil als Roemenië ganger ook wel graag geïnformeerd worden over het vervolg

 3. Jan Smith schreef:

  Ik zou graag wat meer van het vervolg willen zien.

 4. Theo Horzelenberg schreef:

  Wees levende stenen door stenen op de juiste plek te leggen!

 5. jan schraa schreef:

  goed plan

Aquaservice