Agenda
Active creations

Pegasus buigt 0-2 achterstand om

Geplaatst op: 30 september 2019

Pegasus Heren 1 won zaterdag met 3-2 van het sterke Dalvo uit Dalfsen. Net zoals vaker bij wedstrijden tussen deze twee teams ontstond er een spektakelstuk. De Sluzigers moesten terugkomen van een 0-2 achterstand. De derde set werd met 25-10 gewonnen en de vierde werd ook opgeraapt. In de vijfde set was het tot 4-4 enigszins spannend, maar toen de serve en aanvalsdruk werd opgevoerd liet Pegasus geen haar heel van Dalfsen.

De talenten van de XB1 onder leiding van Jan Kruimer maakten de verwachtingen meer dan waar. Ze verpulveren Zuidwolde, door ongelooflijk mooi teamwork, met 4-0.

De meiden A moesten hun meerdere erkennen tegen Dalvo. In iedere set lagen er kansen maar bij de ‘Big points’, laatste 5 punten in de set, kwamen de meiden iets te kort. Met een geflatteerde 0-4 keerden de meiden terug in de kleedkamer.

De meiden C1 kregen Voorsterslag Zwolle op bezoek. Een fysiek groot en sterk team, maar dat moest het nog maar even laten zien tegen het technisch spelend Pegasus. En dat werd snel duidelijk in de wedstrijd, waar de meiden uit Zwartsluis brutaal de leiding namen. Toch wisten ze de eerste twee sets niet over de streep te trekken. De derde set was solide en kende weinig terugvallen, wat je in het volleybal vaak ziet, en werd ook met gemak gewonnen. De wedstrijd ging helaas verloren met 1-2, maar de gewonnen set geeft een enorm zelfvertrouwen mee naar volgende wedstrijden.