31 mei 2020 Gebruikers online: 36
Agenda
Active creations

Huiswerkavonden in jeugdsoos Esclusa

Geplaatst op: 15 oktober 2019

Jeugdsoos Esclusa start vanaf november met een huiswerkavond. Deze avond zal onder leiding staan van Willem Freek Kuipers en Annefloor Kuipers. Zij vinden het belangrijk dat de jeugd een plek heeft en zien dit dan ook als reden om een avondje in de soos te draaien als huiswerkavond.

“Het leek me leuk om met jeugd te werken en ik zie de jeugd liever minder op straat hangen en dat ze een plek hebben om heen te gaan” zegt Willem Freek. Deze avond zal eerst in het teken staan van huiswerk, eerst is dat een uurtje van 19:00-20:00 om vervolgens tot 21:00 rustig te kunnen chillen. “Het is eerst even afwachten hoe het loopt en of er vraag naar is vanuit de jongeren” vertelt jongerenwerker Tom Kisjes. “Het is fijn dat Willem Freek en Annefloor dit op willen pakken zodat de jongeren ook in de soos met school bezig kunnen gaan, ook daar is dit een plek voor.”

Annefloor is zelf leerkracht en zij vindt het daarom belangrijk dat de kinderen gezien en erkend worden. “Ja dat vind ik belangrijk en vrijwilliger bij de jeugdsoos is daar bij uitstek een goede gelegenheid voor.  Ik wil de jongeren helpen met een planning maken en helpen bij hoe ze het leerwerk aan kunnen pakken.”

Zelf vond ze het vroeger jammer dat er geen jeugdsoos was, vertelt Annefloor. “Wij hebben vroeger jarenlang ‘gevochten’ voor een jeugdsoos maar die kwam er nooit en wij bleven op straat hangen. Nu die plek er is, wil ik daar graag wat in betekenen.”

Op woensdag 6 november is de eerste avond waarbij deze twee vrijwilligers aanwezig zijn en dus gaat dan de huiswerkavond van start! Van 19:00-20:00 zijn de jongeren van harte welkom om hier aan hun studie te werken, vanaf ongeveer 20:00/20:15 zal de avond een andere invulling hebben maar waarbij het wel mogelijk is om verder te kunnen met je huiswerk.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “Huiswerkavonden in jeugdsoos Esclusa”

  1. Ien schreef:

    Veel succes.Hoop dat er veel animo voor is

Aquaservice