31 mei 2020 Gebruikers online: 35
Agenda
Active creations

Toekomst Vakantie Bijbel Feest ernstig in gevaar

Geplaatst op: 26 oktober 2019

Afgelopen week was het VBF nog druk bezocht. Foto Jan van Kleef

“Een noodkreet”, noemt Annefloor Kuipers-Elbers het. De toekomst van het Vakantie Bijbel Feest is volgens haar uiterst onzeker vanwege een tekort aan vrijwilligers. “Eigenlijk zijn er nog twee mensen over en je hebt er echt meer nodig om iets te organiseren. Als er geen nieuwe mensen komen, houden we nog een keer een spetterend feest en dan is het over.”

En dat zou een einde aan een lange traditie betekenen. “Hoe lang het evenement al bestaat, weet ik niet precies. Maar als kind deed ik al mee. Het zou ontzettend jammer zijn als dit ter ziele gaat”, vindt Annefloor. Afgelopen week deden immers nog 65 kinderen mee en dat aantal wordt bijna elke editie wel gehaald. In tegenstelling tot veel andere plaatsen, zoals ook Genemuiden en Hasselt, heeft Zwartsluis geen grote VBF in de zomervakantie. “Ook daarvoor hebben we te weinig vrijwilligers. Daarom doen wij twee keer per jaar een dag in de herfst- en voorjaarsvakantie. Maar we staan zeker open voor een andere invulling: maar ook die kunnen we niet alleen organiseren.”

Op eerdere pogingen om de organisatie te versterken, kwam geen reactie. Vandaar dat het nu tijd is voor een noodkreet. “We kijken dan in december hoeveel mensen ons willen helpen. Zijn dat er te weinig, dan hakken we de knoop door.”

Vrijwilligers zijn op een breed vlak nodig, waardoor veel kennis of ervaring niet nodig is. “Ga iets doen, waarbij je je goed valt. Dat kan zijn van het versturen van persberichten tot spelletjes begeleiden. Hoe meer mensen er zijn, hoe lichter het werk.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice