26 april 2024 Gebruikers online: 70
Agenda
Active creations

Kolksluuszangers brengen sfeer in De Schans

Geplaatst op: 19 november 2019

Tekst Roel Huls, foto's Jan van Kleef

Met diverse Nederlandstalige zeemansliederen wisten De Kolksluuszangers dinsdagavond 19 november de sfeer er in De Schans goed in te krijgen. 

Het Sluziger schipperskoor telt ongeveer dertig leden en staat onder leiding van dirigent Marinus Schoonewelle. Twee keer per jaar verzorgt het koor een optreden in het woonzorgcentrum, dat muzikaal wordt ondersteund door twee accordeonisten en een drummer. In tenue werden oude zeemansliederen, levensliederen en liederen over het IJsselmeer en de Zuiderzee gezongen. Dit is het enthousiaste en vrolijke aan het repertoire met voor de liefhebbers een aantal bekende meezingers.

Er werd begonnen met het ‘Kolksluuslied’ geschreven door Sjoerd Hoen. Het koorlid Freek Kuipers praatte het programma aan elkaar. Henk Mooiweer zong solo een lied. Voor de afwisseling las Tinus Kikkert een gedicht voor en had een raadsel over de ‘lopende’ Jan en Piet. Met ‘Mooi Volendam’ werd het optreden afgesloten.
De bewoners en andere ouderen hebben genoten van het koor met ‘muziek van eigen bodem’, aldus Barend Vinke die namens de stichting ook het welkomst- en dankwoord sprak.
Het volgende activiteit in De Schans is op donderdag 28 november. Dan verzorgen De Jonkvrouwen een optreden, dat om half acht ’s avonds begint.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice