7 mei 2024 Gebruikers online: 13
Agenda
Active creations

Edelzanger klaar voor de Vogelshow

Geplaatst op: 28 november 2019

Tekst en foto's Henk Kuik

Nadat dinsdag de vogels binnengebracht waren door de leden van de Edelzanger, werden deze gisteren door drie vogelkeurmeesters kritisch bekeken, werd er een verslag van de vogels gemaakt en werd er van de diverse vogelsoorten een rangschikking gemaakt en ja dan nee van een prijs voorzien.

Een aantal leden zorgde er steeds voor dat de keuring vlot verliep door de kooien van de vogels op de tafels te plaatsen, de keurmeesters van een kop koffie te voorzien.

Tijdens de gezellige lunch was er heerlijke erwtensoep met broodjes die door de Vollenhoofse Poort uit Zwartsluis aangeboden werd.

Vanavond rond 19.00 uur worden de prijzen bekend gemaakt en rond 19.30 uur word de vogelshow in het gebouw van de Edelzanger aan het Buitenkwartier door de Goedheiligman uit Spanje geopend.

Na de opening is er voor een ieder gelegenheid om de prijswinnaars te bewonderen en ook kunnen er al loten gekocht worden voor één van die prachtige uitgestalde prijzen.

Gedurende de show tot en met zaterdag worden de vogels goed verzorgd door een roulerend aantal leden van de vereniging.

De show is tot 22.00 uur vanavond geopend, vrijdag van 15.00 tot 22.00 uur en op de slotdag, zaterdag 30 november, van 10.00 tot 17.00 uur.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice