4 mei 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

Binnenschippers bij elkaar in Zwartsluis

Geplaatst op: 21 december 2019

Foto Roel Huls

De afdeling IJsseldelta-Zwartewater van de Koninklijke BLN-Schuttevaer houdt vrijdag 27 december haar jaarvergadering in Hotel Zwartewater te Zwartsluis. Eenmaal per jaar komen de schippers bijeen om de ontwikkelingen in de binnenvaart te bespreken. Veel ondernemers liggen tijdens de Kerstdagen en jaarwisseling aan de Havendijk of andere havens in de omgeving.

In het voorwoord van het programmaboekje merken vicevoorzitter Arend Horrel en secretaris Paula Fernhout op, dat het jaar 2019 er een was van extremen. ‘Voor de zomer aardig wat hitterecord, na de zomer extreem nat. En dan nog het verhaal van het stikstof beleid. De binnenvaart heeft met al deze ontwikkelingen te maken’, aldus beide bestuursleden.

De Nautisch Technische Commissie bespreekt voorstellen die samenhangen met de verbetering van de vaarwegen. Op de agenda staan verder huishoudelijke zaken, verslagen van de regio coördinatoren, bestuursverkiezing en twee presentaties. Een van deze presentaties wordt gehouden door Arjan Mintjes van de Maritieme Academie Harlingen over de nieuwe scheepvaart richtlijnen.

Koninklijke BLN-Schuttevaer bestaat in 2019 170 jaar. In 1849 was de oprichting van toen de  Schippersvereniging Schuttevaer in de regio Zwartsluis-Zwolle, waar door de ‘tolkwestie van het Zwolsche Diep’ geschiedenis werd gegeven. In het jaarboekje heeft bestuurslid en penningmeester Roel Huls een kort historisch inkijkje geschreven. Ter gelegenheid van dit jubileum krijgen de leden na afloop een kleine attentie uitgereikt.

De jaarvergadering in Zwartsluis begint ‘s middags om half drie.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice