30 april 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Active creations

Tafeltennissers beginnen hoger niveau met nederlaag

Geplaatst op: 27 januari 2020

Het eerste team van de TTV staat voor een loodzware opgave. Door het kampioenschap, (in de derde klasse van de najaarscompetitie) komt het team uit in de tweede klasse. Het is voor het eerst dat er een team van Zwartsluis op dit niveau speelt. Nadat de competitie- indeling binnen was, wisten Aldert Vegter, Jan Booij, John van Schellen en Roel Santbergen dat er veel inzet nodig zou zijn om in deze tweede klasse te blijven.

De eerste wedstrijd ging tegen het tweede team van De Veluwe, uit Apeldoorn. Dit was een tegenstander die al langer in deze klasse uitkomt. Jan, John en Roel  speelden een zeer goede wedstrijd. Zij hadden het gevoel dat  er meer inzat, maar toch waren het vaak kleine nederlagen. Aan het eind van de wedstrijd waren er maar drie partijen die niet een vierde – of vijfde game nodig hadden. Het was Jan die de eer voor Zwartsluis wist te redden. De einduitslag was een 8-1 nederlaag. Bij hun goede debuut in deze klasse, kreeg het eerste de complimenten van een ieder, zelfs van de tegenstanders.

Het tweede team komt uit in de vierde klasse. Het tweede begon  tegen het  zevende team van Smash ‘70 uit Hattem. Een lastige tegenstander om tegen te beginnen. Na vijf partijen was de stand 1-4. In het vervolg van de partij waren de rollen omgedraaid. Drie van de vier werden gewonnen. De einduitslag was een 5-4 nederlaag. Christophe Meijer won niet. Albert Mooiweer won één keer. Invaller Joost de Graaf was de grootste verrassing, hij won drie keer.

Het derde team komt uit in de vijfde klasse en begon tegen Wham, team twee, uit Nieuwleusen. Dit is een lastige tegenstander, gezien het verleden. Maar deze avond vielen alle duels uit in het voordeel van Zwartsluis. Einduitslag een 9-0 zege. Edward de Wit en Tjalling Wynia en invaller Gerwin van Dalfzen zorgden voor deze goede start.

Het vierde team komt ook uit in de vijfde klasse. Deze spelers moesten naar Nunspeet, om tegen NTC Leogang, team vijf te spelen. Het vierde had een goede start. Het waren Wout en Gerwin van Dalfzen die beide twee partijen wisten te winnen. Mark Smit was mee als invaller, ook hij deed het goed met twee zeges. De einduitslag was een  mooie 6-3 zege.

Het vijfde team komt ook al uit in de vijfde klasse (zij waren aangemeld voor de zesde klasse) dus kon het wel eens moeilijk worden om in deze klasse te blijven. Dit team ging naar ‘s-Heerenbroek om daar tegen het tweede team spelen. Thimo Smit kwam niet tot winst. Jonathan Booij behaalde het zelfde resultaat. Mark Smit was goed voor drie zeges. De eindstand was dus een 6-3 nederlaag.

 

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice