4 mei 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Active creations

Drukke maand in Sluuspoort

Geplaatst op: 2 februari 2020

Februari is een drukke maand in Sluuspoort. Er staan tal van activiteiten op het programma. Het programma begint op dinsdag 4 februari met een unieke koffieproeverij. Deze sluit direct aan op de expositie ‘Een blik op Busman’. Marcelino Platje van Koffiebar Marcelino/Koffiebranderij Black Lock gaat dan drie verschillende soorten verse bonen koffie bereiden (uit Brazilië, Uganda en Mexico) en twee soorten snelfilterkoffie, waarvan één met toevoeging van Buisman’s Gebrande Suiker oftewel koffiestroop.

Deze proeverij krijgt een extra dimensie, omdat exposant Freek Kuipers een rondleiding verzorgt over de expositie ‘Een blik op Buisman’. Aanvang 19:30 uur. Sluuspoort is open vanaf 19:00 uur. De deelnameprijs bedraagt € 7,50, alles inclusief.

Huuskamerpraot
In dezelfde week nog twee activiteiten en ook beide op donderdag 6 februari. Zo keren Albert Greveling en de historische vereniging terug met Huuskamerpraot. Donderdagochtend kan iedereen die dat leuk vindt samen met Albert figuurlijk aan de wandel door het centrum van Zwartsluis. Zoals altijd zal Greveling prachtig fotomateriaal begeleiden van de meest bijzondere en opvallende verhalen. De ‘wandeling’ begint om 10:00 uur, vanaf 9:30 uur staat de koffie klaar in Sluuspoort aan de Handelskade 25. De entree is gratis. Bezoekers krijgen een kop koffie/thee aangeboden door de Historische Vereniging Zwartsluis.

Ruilmiddag
Donderdagmiddag 6 februari een totaal andere, én nieuwe, activiteit in Sluuspoort: een ruilmiddag. Dé kans om van overbodige spullen af te komen en met nieuwe, leuke spullen huiswaarts te keren. Hebt u thuis spullen staan waar u niets meer mee doet? Kom dan gezellig langs en ruil uw spullen! De ruilgoederen moeten wel in schone en goede staat zijn om te mogen ruilen. Niet geruild? Neem dan de goederen mee terug naar huis. Ruilen kan tussen 14:00 en 16:00 uur

Filmavond
Goed om tijdig te noteren in de agenda is de filmavond op dinsdag 11 februari. Sluuspoort wil kijken of er in Zwartsluis en omgeving voldoende belangstelling is om een filmavond tot een terugkerend onderdeel van het programma te laten worden. De eerste filmavond was op de tweede dinsdag in december, de tweede filmavond staat voor de tweede dinsdag in februari, de 11e, op het programma. Aanvang 20:00 uur, zaal open 19:30 uur. Entree: € 7,50, incl. kop koffie of thee. Op de tweede filmavond wordt de prijswinnende film ‘I, Daniel Blake’ vertoond. Een film uit het  zogenaamde Filmhuis-circuit, wat wil zeggen dat het aansprekende, belangrijke en indrukwekkende films zijn. Deze film won onder meer de Gouden Palm op het gerenommeerde Filmfestival van Cannes.

In een busje door Egypte
Ursula Muller uit IJhorst reisde in een busje door Egypte. Over deze bijzondere reis komt zij woensdag 12 februari een impressie geven in Sluuspoort. Aanvang 20:00 uur, zaal open 19:30 uur. Entree €7,50, incl. koffie/thee. Ursula begint de dialezing in de hoofdstad Cairo. Piramides en andere bouwkunst van toen en nu staan centraal. Vervolgens gaat de reis verder naar de woestijn, het avontuur tegemoet. Een bezoek aan meerdere oases, een wandeltocht, een kamelentrektocht, slapen in de open lucht, leven met de bedoeïnen: het

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice