22 februari 2020 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

Kenneth van Dijk tafeltennist voor twee verenigingen

Geplaatst op: 11 februari 2020

Kenneth van Dijk wisselt tegenwoordig van tenue.

Kenneth van Dijk debuteerde in januari voor DETO Nijeveen, maar dat betekent niet dat hij TTV Zwartsluis verlaat. Het tekent de liefde voor de tafeltennissport van de 25-jarige Sluziger. “Vroeger wisselde ik zo ongeveer elk jaar van sport, tot ik via een scholentoernooi met tafeltennis in aanraking kwam. ‘Als je maar langer dan een jaar blijft…’, zei mijn vader toen ik meldde dat ik op tafeltennis wilde. Nou, ik ben nooit meer gestopt”, lacht de bewoner van de Arembergerstraat.

“Het spel, de concentratie, de wisselende tactieken en natuurlijk ook het omgaan met mensen”, verklaart hij zijn passie voor tafeltennis. “Geen wedstrijd is hetzelfde in deze sport en dat maakt het leuk. Dan weer speel je tegen verdedigende spelers, dan weer tegen aanvallers. Zelf ben ik ook meer verdedigend ingesteld, maar als ik kan aanvallen, doe ik het ook.”

Van Dijk speelt momenteel in het tweede tafeltennisteam in Zwartsluis. Dat komt uit in de vierde klasse. “Ik speel vooral voor mijn plezier, de ambitie om hogerop te komen heb ik niet echt. Een paar jaar geleden wisselde ik eens van batje en daarna ging het heel slecht. Normaal win ik tot 70 procent van mijn partijen in deze klasse, toen nog maar 20 procent. Uiteindelijk heb ik mijn oude materiaal weer gepakt en daarna ging het steeds beter.”

De indelingen van de tafeltenniscompetitie veranderden vrij recent. “De bond kijkt nu naar je rating en dat betekent dat je wordt ingedeeld bij spelers van je eigen niveau. Veel clubs zijn daar niet blij mee, omdat je nu in feite geen vriendenteam meer kunt vormen. Aan de andere kant is het wel leuker om tegen gelijkwaardige spelers te spelen. Tot mijn verrassing heb ik ook eens een toernooi in Coevorden in de derde klasse gewonnen. Toernooien speel ik sowieso graag, omdat je daar veel van leert.”

Van Dijk gaat zo op in de sport dat hij zich onlangs ook aanmeldde bij DETO Nijeveen. “Dat is mogelijk omdat die club in de regio Noord uitkomt en Zwartsluis in Oost. Ook Albert Vegter speelt voor beide clubs. Vaak wordt gezegd dat Noord iets zwakker is, maar daar merkte ik tijdens het debuut op 20 januari weinig van. Ik moest echt voor mijn punten vechten.”

Een extra motivatie om het reisje naar Nijeveen te maken, is er ook. “Anne Vlieg geeft daar trainingen: hij is de voormalig bondscoach van Nederland. Prachtig om van hem training te krijgen. Heel bijzonder eigenlijk”, zegt Van Dijk, die hoopt dat meer jongeren weer ontdekken hoe leuk tafeltennis is. Ook in Zwartsluis haakte de jeugd af. Waar de club ooit zeven jeugdteams had, zijn er nu alleen nog maar senioren actief. “Terwijl het echt een sport voor iedereen is. Er komt veel bij kijken. Als je lekker actief bezig wilt zijn en ook gezelligheid zoekt, is tafeltennis echt een goede sport voor je.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aquaservice