26 april 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Active creations

Waar de prijzen voor internet en televisie stegen

Geplaatst op: 20 februari 2020

Al jarenlang worden de tarieven voor internet en tv verhoogd door de providers in Nederland. Zo kozen KPN en Ziggo voor het vijfde jaar op rij voor een prijsstijging. Sinds 2017 is de prijs nu al met zo goed als 80 euro gestegen. Naast het internet en de televisie wordt ook het bellen steeds duurder bij de aanbieders. Zodoende zul je ook meer moeten gaan betalen voor een alles in een pakket dat bestaat uit internet bellen tv. Helaas kun je niet ontkomen aan deze stijgingen voor de abonnementen.

Zoals eerder gezegd stegen de prijzen voor internet en tv pakketten sinds 2017 gemiddeld bijna 80 euro. Om precies te zijn is de totale stijging €79,04. Per jaar moet je dus zo goed als 80 euro extra betalen voor je abonnement. Als je dit omrekent naar het maandtarief dan is het circa 6 euro en 50 cent duurder geworden sinds 2017. In 2018 gingen de tarieven het meest omhoog als je kijk naar de laatste drie jaar. In 2018 stegen de kosten op jaarbasis namelijk met €29,40. Omgerekend is dit 2 euro en 45 cent per maand duurder dan het jaar daarvoor.

Als je een klant bent van KPN en Ziggo dan zul je wel wat terug krijgen voor de prijsstijging van de internet en tv pakketten. Het internet gaat namelijk sneller worden. Dit geldt tenminste voor de meeste mensen. Bij andere providers is dit lang niet altijd het geval. Je moet dan dus wel extra gaan betalen voor je abonnement terwijl je er in principe helemaal niets voor krijgt. Dit is als klant natuurlijk een stuk minder, want je hebt geen profijt van de extra kosten die je moet betalen.

Alsnog is de prijsverhoging van deze providers op zich wel logisch te noemen. Ze moeten namelijk de tarieven verhogen vanwege de hoge investeringen die ze moeten doen in het netwerk. De aanbieders van internet moeten zoveel geld investeren in het netwerk omdat ze moeten kunnen voldoen aan het extreem hoge dataverbruik. Het dataverbruik van de consumenten is dus al hartstikke hoog, maar in de toekomst zal het alleen maar toenemen. Hierdoor moeten de providers wel doorgaan met het investeren in hun netwerken.

Als klant van Ziggo zul je wel mee hebben gekregen dat je sinds 1 juni 2019 2 euro en 50 cent meer moet betalen voor je abonnement. Voordat deze verhoging van de tarieven doorgevoerd was had de provider de internetsnelheid al verhoogd. Hier hebben de mensen die bijvoorbeeld de Start, Max en Complete pakketten hebben baat bij. Zij kunnen nu met behulp van de kabel internet gebruik dat een snelheid heeft van maar liefst 500 Mb/s. Als je een ouder abonnement hebt dan kan dit helaas niet.

Voor nieuwe abonnementen geldt bij KPN dat de prijzen per maand met 1 euro stijgen. Klanten met een ouder abonnement moeten zelfs nog meer geld betalen. Hun tarief zal maandelijks verhoogd worden met een bedrag tussen de 1,50 en 3,50 euro. Het extra bedrag dat je per jaar moet betalen kan dus maximaal 42 euro zijn. Wel krijgen veel cliënten hiervoor sneller internet.

T-Mobile is de derde grootste internet en tv provider van Nederland op het moment. Bovendien is dit bedrijf de enigste aanbieder die geen prijsverhoging doorvoert. Dit komt onder meer doordat T-Mobile beloofd had om dit niet te doen toen ze Tele2 overnamen. Deze overname vond plaats in januari van vorig jaar. De tarieven zullen dus niet verhoogd worden door T-Mobile, maar de provider zal de snelheid van het geleverde internet ook niet verhogen bij de klanten. Er verandert dus helemaal niets.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice