29 april 2024 Gebruikers online: 28
Agenda
Active creations

Kraggekoor in Noro-vrije Schans

Geplaatst op: 26 februari 2020

Foto's Jan van Kleef, tekst Roel Huls

In de afgelopen weken werden veel activiteiten in De Schans afgelast door het noro-virus. Gelukkig is dit achter de rug en kon het activiteitenprogramma van Stichting De Nieuwe Schans worden hervat. Woensdagavond was het de beurt aan het Kraggekoor ui Belt-Schutsloot om voor de vrolijke noot te zorgen.

Dit is de Beltigers wel toevertrouwd. Er werd uit volle borst samen met het publiek gestart met het zingen van ‘Lang zal hij leven’ voor het koorlid Thomas van de Sommen die zijn negentigste verjaardag vierde. Onder muzikale begeleiding van dirigent Ed Vink werden uitsluitend bekende Nederlandstalige nummers, soms in het Beltiger dialect, gezongen. Het bijna twintig leden tellende koor, dat in september twintig jaar bestaat, wordt verder muzikaal begeleid door twee accordeonisten Juul Meffert en Dick Meppelink.

Van het gemakkelijk te begrijpen maar opvallende arrangement hebben de bewoners en belangstellenden in een volle zaal van De Schans volop genoten. Bekende meezingers stonden verder op het programma om nog even in beweging te komen. Het optreden werd rond negen uur besloten met het eigen koorlied ‘Wij zijn Kraggekoor’ en een muzikale toegift. De eerstvolgende activiteit is op donderdag 12 maart. Dan komt het trio Coby v.d. Berg, Joke Venhuizen en Ben Kant met zang en pianobegeleiding naar De Schans.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice