18 mei 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Active creations

De Geschilde Aardappel opent 4 april de deuren

Geplaatst op: 5 maart 2020

Op 4 april gaat ‘De geschilde aardappel’ aan de Zomerdijk open. Het eten bestaat hoofdzakelijk uit patat van verse aardappelen en salades met Portugese olijfolie. Hiernaast zijn er aanverwante puur natuurlijke producten om een etentje of lunch alleen of met je gezin compleet te maken. De opening van De geschilde aardappel wordt feestelijk gemaakt doordat een aantal ondernemers komen vertellen over de periode van hún start.

Aan het eind van de Zomerdijk openen Jacco Plomp en Jojanneke Krabbe binnenkort de deuren van hun patatwinkel. De producten zijn allemaal puur natuurlijk en worden gemaakt van verse ingrediënten. De patat wordt ter plekke gesneden en gebakken. De bereiding stoelt op jarenlange ervaring en is een droom van ondernemer Jacco. De salades en olijfolie komen rechtstreeks van de boer en zijn daarom lekker, gezond en duurzaam. Achter veel producten zit het verhaal en de liefde van de boer en dat proef je, zeggen de uitbaters. “We wonen allemaal vlak bij het mooiste natuurgebied van Nederland, vandaar onze stap om een natuurlijke patatzaak te beginnen. Wij willen wel meehelpen om Zwartsluis en omgeving op een positieve natuurlijke manier nog verder op de kaart zetten!”

“Je kunt in De Wieden allerlei leuke activiteiten doen, zoals varen, wandelen, of waterskiën en vervolgens bij ons lekker een patatje komen eten”. Jacco en Jojanneke zijn net als veel andere ondernemers in het gebied gastheer van De Wieden. Dit betekent dat ze vanuit Natuurmonumenten cursus hebben gehad en veel kunnen vertellen over het gebied, de oorsprong ervan en de mogelijkheden om er te recreëren op een duurzame educatieve manier. “Voor groepen bieden we in samenwerking uitjes aan. Bijvoorbeeld wandeling door historisch Zwartsluis, een rondvaart, uitleg over het watersysteem rondom Zwartsluis en de natuur, eventueel een bezoek aan gemaal Zedemuden en afsluitend een etentje bij De geschilde aardappel”.

Een nieuw restaurant kan gewoon open gaan of er kan een feest worden gegeven. Dit laatste kiezen Jacco en Jojanneke. Op 4 april is er een feestelijke dag. Het staat in het teken van starten. Een aantal ondernemers uit Zwartsluis en de omgeving komen vertellen over hun start. Het zijn de persoonlijke levensverhalen van de ondernemers en hun soms tot groot uitgegroeide bedrijven.

Voor iedereen die het leuk vindt om kennis te maken met de lekkernijen van De geschilde aardappel en te genieten van de mooie verhalen, is dit een uitnodiging om langs te gaan op 4 april aanstaande. De opening is van 12:00 tot 20:00 op Zomerdijk 106. De lezingen van de ondernemers beginnen om 15.00 uur.

Meer informatie is te vinden op: www.degeschildeaardappel.nl.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice