Active creations

DESZ verliest thuis van Gorecht

Geplaatst op: 7 maart 2020

Foto's Henk Kuik

DESZ verloor zaterdagmiddag met 0-2 van Gorecht. De ploeg uit Haren staat tweede op de ranglijst en bleef nummer vier DESZ voor in Zwartsluis.

Voor rust bakten beide ploegen er weinig van, al waren de beste kansen voor DESZ. Kisjes kwam knap los van twee belagers en testte daarna de kwaliteiten van de Gorecht-doelman. Eenmaal dachten de Sluzigers daadwerkelijk te scoren. Na een afgeslagen aanval zette Danny Moorman vanaf de achterlijn voor op Krabbe die eenvoudig binnen werkte. De arbiter wees aanvankelijk naar de stip, maar toen de Gorecht-grensrechter lang met de vlag in de lucht bleef staan, moest hij de discussie aangaan. En dus nam de arbiter de dubieuze beslissing om de goal af te keuren.

Vlak na rust keurde de scheidsrechter vervolgens ook een doelpunt van Gorecht af, maar even later scoorden de Groningers wel de 0-1. DESZ kreeg daarna kansen op de gelijkmaker. Kisjes en Mark Elken raakten het houtwerk. Uiteindelijk maakte Gorecht in de slotfase het karwei af door de 0-2 te scoren.